Zin in Weekend: zaterdag 15 en zondag 16 september

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 15 september:
Laurens Uman, artistiek leider en regisseur van de voorstelling De Omzieners. Deze voorstelling is geïnspireerd op de levenservaring van mensen in armoede in Nederland en wordt gespeeld door theatermakers én ervaringsdeskundigen. Komende vrijdag en zaterdag is de voorstelling te zien in Tilburg ter gelegenheid van het werk van broodpater Pater Poels, die zich al zo’n 50 jaar inzet voor kwetsbare mensen in Tilburg.

Ruben Verzijl, over zijn initiatief De Vriendelijke Transformatie, een initiatief om eenzaamheid aan te pakken. Over twee weken begint de Week tegen de Eenzaamheid.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: journaliste Monic Slingerland en twittertheoloog Alain Verheij over de Kerkproeverij en hun wensen voor de begroting van Prinsjesdag.

Tweeluik reportage over de tentoonstelling Het leven van Boeddha in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Gids is Paul van der Velde, hoogleraar Hindoeisme en Boeddhisme aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Miniatuur over Dominicaans leven door Arjan Broers, theoloog, journalist en leken-dominicaan.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 16 september:
Marian Timmerman over de wereld van de Bijbel te zien met een Virtuel Reality bril.

Madelon Grant, coördinator van de ambassades van vrede bij de vredesorganisatie PAX. Morgen begint voor de 50ste keer de Vredesweek. Een week lang extra activiteiten en bezinning rond dit thema. Want ook al hebben we in dit deel van de wereld al meer dan 70 jaar vrede, er zijn nog steeds oorlogen op onze planeet en in ons land zijn er mensen die oorlog aan den lijve hebben meegemaakt.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van de tweeluik reportage over de tentoonstelling Het leven van Boeddha in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Gids is Paul van der Velde, hoogleraar Hindoeisme en Boeddhisme aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

In de buurt van God: de kapel in het bos in het Brabantse Oirschot.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Over het raadsel van het kwaad.
Zin in Weekend, zaterdag 15 en zondag 16 september om 18.00 uur op NPO Radio 5