Zin in Weekend: zaterdag 16 en zondag 17 maart

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 16 maart:
Maarten Elsenburg, oud-voorzitter van het gezelschap van de Stille Omgang, dit weekend in de nacht van zaterdag op zondag. De Stille Omgang heeft te maken met het middeleeuws Mirakel van Amsterdam. Een hostie, die in het vuur geworpen was, verbrandde niet. Rond dit mirakel ontstond een jaarlijkse processie, die tijdens de Reformatie verboden werd. Eind 19e eeuw bedachten twee vrienden een alternatief, dat wel mocht: Een stílle omgang. Eén van de initiatiefnemers was de overgrootvader van Maarten, Karel Elsenburg.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: priester Anton ten Klooster en publiek theoloog Janneke Stegeman over o.a. de provinciale verkiezingen.

Tweeluik reportage over de Rembrandtwandeling in Amsterdam in het kader van het Rembrandtjaar. Deze keer over het woonhuis van Rembrandt in de Jodenbreestraat - nu museum - en de Waag, waar Rembrandt als lid van het Lucasgilde kwam en de anatomische les van dr. NicolaesTulp maakte. Gids is Nathalie Maciesza van Museum het Rembrandthuis.

De derde aflevering van een serie over 100 jaar radio en de rijke geschiedenis van KRO en NCRV radio. Deze keer de kroning van Paus Pius de 12e in 1939.

Miniatuur over Dominicaans leven door Suzanna Louwerse, leken-dominicaan en hulpverlener bij het Leger des Heils.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt 17 maart:
Hesce Mourits, 17 jaar, heeft een Judaspassie geschreven geïnspireerd op het boek Judas van Amos Oz. Het wordt maandag 18 maart uitgevoerd in de Philharmonie in Haarlem.

Trees van Montfoort, theologe, over haar boek Groene theologie.

Anite Haverkamp, educator bij museum Catharijneconvent in Utrecht , over de religieuze feesten van de komende tijd o.a. half vasten.

Verder in Zin in Weekend:
Deel 2 van tweeluik reportage de Rembrandtwandeling in Amsterdam. Deze keer over de twee kerken waar voetsporen van Rembrandt liggen: De Oude Kerk en de Westerkerk. Gids is Nathalie Maciesza van Museum het Rembrandthuis.

Miniatuur van Huub Oosterhuis & Elte Rauch. In mei verschijnt het dagboek Een weg van dagen met teksten van Huub Oosterhuis samengesteld door Elte Rauch. Zin in Weekend geeft elke week alvast een voorproefje. Deze keer over het over de onvoltooide bijbel.
Zin in Weekend, zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 om 18.00uur op NPO Radio 5.