Zin in Weekend: zaterdag 16 en zondag 17 september

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 16 september:
Ton Jansen, leraar Nederlands aan het Sint Bonifatiuscollege in Utrecht, over de vredesduif die hij gekregen. Deze prijs wordt in de Vredesweek uitgereikt aan initiatieven die mensen dichter bij elkaar brengt.

Erik Krikke, hij werkte als operatie-assistent in Afghanistan. Het schreef er een boek over en daarvan is nu een voorstelling gemaakt, waarmee hij het land doortrekt.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: journaliste Monic Slingerland en theoloog en schrijver Jan Offringa.
 
Tweeluik reportage over Franeker. In dit Reformatiejaar heeft deze Friese stad de titel Reformatiestad gekregen. Franeker heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de Reformatie en met name de protestantste universiteit die in 1585 werd opgericht. De titel is verleend door de Gemeenschap van Protestantse Kerken in Europa.

Miniatuur over Dominicaans leven door zuster Joy van der Werf.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 17 september:
Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap, over Bijbelbasics, een nieuwe bijbelmethode voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. De nadruk in deze methode ligt op het zelf lezen van de bijbel .

Alex Verburg, schrijver. Deze maand is het 30 jaar geleden dat Gerrit Jan Heijn ontvoerd werd. Na zeven maanden van onzekerheid werd duidelijk dat hij direct na de ontvoering vermoord was. Zijn weduwe Hank Heijn, heeft haar verhaal over deze periode bijna 20 jaar later voor het eerst aan schrijver Alex Verburg verteld en hij schreef het boek De verzoening.

Verder in Zin in Weekend:
*Deel twee van het tweeluik reportage over Franeker Reformatiestad.
*In de buurt van God: Kapel van Onze Lieve Vrouw der zeven weeën.
*Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Hoe David ervan afziet om
 geweld te gebruiken tegen koning Saul, die hem bedreigt.

Zin in Weekend, zaterdag 16 en zondag 17 september om 18.00 uur op NPO Radio 5.