Zin in Weekend, zaterdag 17 en zondag 18 februari

Presentator Tom Dirks ontvangt zaterdag 17 februari:
Danielle Woestenberg, vertegenwoordiger van het Interkerkelijk Contact inzake overheidszake, over de beveiliging van kerken in Nederland.

Zuster Beatrijs, Claris in Nijmegen. Samen met zuster Elisabeth schreef zij het kookboek Clara’s bron. Daarin staan recepten die erg geschikt zijn voor de 40-dagentijd.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: publicist Anton de Wit en publiek theoloog Janneke Stegeman.

Tweeluik over 700 jaar Zwanenbroeders in ’s Hertogenbosch. Van dit Illustre Lieve Vrouwe Broederschap is de tentoonstelling Geloven in vriendschap te zien in het Noordbrabants Museum.  

Miniatuur over Dominicaans leven door dominicaan Henk Jongerius.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 18 februari:
Ds. Netty de Jong-Dorland, predikant in de Domkerk. Zij organiseert poëzie middagen over de ouderdom voor mensen van 65+. Mensen kunnen de gedichten verbinden met hun eigen levensverhaal en beleving van de ouderdom.

Peter van Hoof, directeur van de Vastenactie,  over verschillende vormen van vasten in de 40-dagentijd anno 2018.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van het tweeluik  over 700 jaar Zwanenbroeders in ’s Hertogenbosch. Van dit Illustre Lieve Vrouwe Broederschap is de tentoonstelling Geloven in vriendschap te zien in het Noordbrabants Museum.

In de buurt van God: Het Olympisch Stadion in Amsterdam (1928)  werd voor de Tweede Wereldoorlog en korte tijd erna gebruikt voor grootse rooms-katholieke manifestaties. Prof.dr. Peter Margry vertelt erover.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Over de 40-dagentijd als tijd van bezinning.
Zin in Weekend, zaterdag 17 en zondag 18 februari om 18.00 uur op NPO Radio 5.