Zin in Weekend: zaterdag 17 en zondag 18 maart

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 17 maart:
Jeroen Brenninkmeijer, voorzitter van het gezelschap Stille Omgang, over de Stille Omgang in Amsterdam , zaterdag 17 maart.  Duizenden mensen uit het hele land doen hieraan mee.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton ten Klooster, priester van het Aartsbisdom Utrecht en twittertheoloog Alain Verheij. Het gaat o.a. over het referendum over de sleepwet.

Tweeluik reportage over  wandelen met een ezel van Hof op de Oeverwal in Ravenszwaaij. Een ideale vorm van onthaasten en de ezel heeft een aantal eigenschappen die ter inspiratie voor de mens kunnen zijn, zoals geduld, dienstbaarheid en soberheid.

Miniatuur over Dominicaans leven door dominicaan Richard Steenvoorde.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 18 maart:
Monique van Dongen, proost van de Broederschap van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch, over het beeld Zoete Lieve Vrouw, dat tijdelijk de Sint Janskathedraal van Den Bosch gaat verlaten.

Thomas Quartier over zijn nieuwe boek Kloostermensen, interviews over hun idealen en hun dagelijks leven.

Gertine Blom, tot voor kort predikant in de wijk Zuilen in Utrecht, over ontspullen in de 40-dagentijd, de tijd van voorbereiding en inkeer op weg naar Pasen.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van de tweeluik reportage over  wandelen met een ezel van Hof op de Oeverwal in Ravenszwaaij. Een ideale vorm van onthaasten en de ezel heeft een aantal eigenschappen die ter inspiratie voor de mens kunnen zijn, zoals geduld, dienstbaarheid en soberheid.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Durven dienen.
Zin in Weekend, zaterdag 17 en zondag 18 maart om 18.00 uur op NPO Radio 5.