Zin in weekend: zaterdag 17 en zondag 18 september

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 17 september:
Sociaal buurtwerkster Tukkie Tuk, zij ontvangt volgende week woensdag in Hilversum de derde Vredespaal. Dit initiatief komt van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Hilversum en wordt aan mensen toegekend, die zich inzetten voor vrede. Vorig jaar was pastoor Dresmé van de Vituskerk genomineerd en hij heeft voor dit jaar sociaal buurtwerkster Tukkie Tuk genomineerd.

Wouter Prins, conservator van het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Het Museum gaat dinsdag aanstaande na een flinke verbouwing weer open met een grote tentoonstelling. Het museum is gevestigd in de Birgittijnse abdij Maria Refugie in Uden waar overigens nog steeds nonnen wonen.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: ds.Jurjen Zeilstra, historicus en predikant in Hilversum en Monic Slingerland, journaliste bij Trouw. Verder een tweeluik over de laatste trein naar Lourdes. Verslaggever Mieke Lamers reisde mee.

Hoe om te gaan met vreemdelingen en vluchtelingen? Deze actuele vraag speelde ook in bijbelse tijden. Er kwamen vreemdelingen naar Israël, maar de Israëlieten woonden ook tijdelijk of permanent elders, zoals in Egypte en in Babylon.
Komende weken in Zin in weekend lezen de acteurs Peter Tuinman en Carine Crutzen verhalen over vreemdelingen in de bijbel.
Vandaag psalm 39, een sombere psalm van een vreemdeling, die woont temidden van mensen die hem niet begrijpen.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt op 18 september:
Freek Landmeter, directeur van de vredesorganisatie PAX. Hij neemt deel aan de Walk of Peace, komende zondag in Enschede, die georganiseerd wordt in het kader van de landelijke vredesweek. Deze week voor de 50ste keer.

Ineke Koedam, over het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Dit centrum wil bijdragen aan het bevorderen van kennis over sterven en door inzicht te geven in het stervensproces.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van een tweeluik over de laatste trein naar Lourdes. Verslaggever Mieke Lamers reisde mee.

Kijk mijn kerk: mensen vertellen waarom ze op zondag graag ter kerke gaan en wat hen inspireert, ontroert en gaande houdt.

De vreemdeling in de bijbel. Deze keer het verhaal drie joodse mannen in ballingschap in Babylon en die weigeren te buigen voor een gouden beeld. Actrice carine Crutzen leest het voor uit het bijbelboek Daniel.

Zin in weekend, zaterdag 17 en zondag 18 september, NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur.