Zin in Weekend zaterdag 18 juni en zondag 19 juni

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zaterdag 18 juni
Margot Ufkes, van de organisatie Pro Arts, over de jongerenvoorstelling Chillen met je rollator in woonzorgcentrum Hofstaate in Dieren. Op deze manier wil men ouderen en jongeren bij elkaar brengen.

Jamila Winwood, auteur van het boek Van Tajine tot havermout, over gezond eten in de ramadan.

De beschouwers van het nieuws: Deze week Stephan de Jong, predikant en auteur en Anton de Wit, publicist.

Verder in Zin in Weekend
Een tweeluik over kloosterkruidenn.a.v. het boek De rijke wereld van de kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. Zaterdag  de Pandhof Sinte Marie in Utrecht, waar vrijwilligers zorg dragen voor een fraaie kruidentuin.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis, is 1 maart  van dit jaar  tachtig jaar geworden. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.

In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht.  De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal.
Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zaterdag: Psalm 142, over het gevoel van ontheemdheid

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 19 juni
Gijs Werschkull, ondernemer over Restaurant SYR in Utrecht. Een Syrische keuken met een Europese twist. Via crowdfunding is het restaurant er gekomen en in het  restaurant koken voornamelijk vluchtelingen die een  inmiddels verblijfsstatus hebben.
Pieter Hoogeraad, auteur van het boek Zes eeuwen Hilversummers en hun kerken. Protestanten, katholieken, Leger des heils, Jehova’s getuigen, Rozenkruisers, de Graalbeweging, de gelovigen zijn allemaal te vinden in Hilversum.

Verder in Zin in Weekend
Deel twee van het tweeluik over kloosterkruiden n.a.v. het boek De rijke wereld van de kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. Zondag  de Pandhof kruidentuin bij de Dom, waar o.a. het ‘dropkruid’ te vinden is!
Kijk de Kerk: verslaggever Koen Bugter bezoekt een kerk en geeft een cijfer.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis  is 1 maart  van dit jaar  tachtig jaar geworden. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.

In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor:  Psalm 144, over het zingen van een nieuw lied voor God

Zin in Weekend, zaterdag 18 en zondag 19 juni om 18.00 uur op NPO Radio 5.