Zin in Weekend: zaterdag 19 en zondag 20 januari

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 19 januari:
HarmenJan Rijks, voorzitter van de Stichting Mensenbieb. Daar kun je ‘levende boeken’ lenen.

Anton ten Klooster, priester van het Aartsbisdom Utrecht, vanuit Panama, Zuid-Amerika, waar de Wereld Jongeren Dagen gehouden worden.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Journalist Monic Slingerland en twitter theoloog Alain Verheij o.a. over Blue Monday.

Tweeluik reportage over het restaurant Puur Smaeck in Hilversum dat in de afgelopen tijd in de prijzen gevallen is. Zo staat het op de tweede plaats van beste biologische restaurant in Nederland én de eigenaren Kees en Jannemieke Verhoeff zijn Hilversummer van het jaar geworden. Dat is ook, omdat zij in het restaurant werken met mensen met een verstandelijke beperking. Op maandag krijgen zij les in koken, deze keer het verschil tussen heldere en gebonden soep.

Miniatuur over Dominicaans leven door prof.dr. Erik Borgman.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt 20 januari:
Tonko Grever, oud-directeur van Museum Van Loon, die het nieuwe Luther Museum in Amsterdam gaat inrichten.

Stine Jensen, filosofe en auteur van het essay Eerste liefde, dat zij schreef ter gelegenheid van de maand van de spiritualiteit.

Anite Haverkamp, educator bij museum Catharijneconvent, over religieuze feesten in januari en februari.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van de tweeluik over restaurant Het restaurant Puur Smaeck in Hilversum dat in de afgelopen tijd in de prijzen gevallen is. Zo staan zij op de tweede plaats van beste biologische restaurant in Nederland én de eigenaren Kees en Jannemieke Verhoeff  zijn Hilversummer van het jaar geworden. Dat is ook, omdat zij in het restaurant werken met mensen met een verstandelijke beperking. Deze keer gaat het over Figo die zich bekwaamt in de bediening.

Miniatuur van Huub Oosterhuis & Elte Rauch. In mei verschijnt het dagboek Een weg van dagen met teksten van Huub Oosterhuis samengesteld door Elte Rauch. Zin in Weekend geeft elke week alvast een voorproefje. Deze keer gaat over: doe liefde…
Zin in Weekend, zaterdag 19 en zondag 20 januari om 18.00 uur op NPO Radio 5.