Zin in weekend: zaterdag 19 en zondag 20 maart

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 19 maart:
Leo Janssen, initiatiefnemer van Laren Klassiek, over de uitvoering van de  Matthaus Passion van Johan Sebastian Bach in de versie van Robert Franz rond 1840.

Dr. Mirella Klomp, over het geheim van het succes van de Passion. Dit jaar wordt de Passion voor de zesde keer uitgevoerd, deze keer in Amersfoort en tegelijkertijd live uitgezonden op radio en televisie.

De beschouwers van het nieuws: Eric van den Berg, communicatieadviseur en initiatiefnemer van katholiek.nl  en Stephan de Jong, auteur en predikant van de protestantse kerk in Bussum.

Verder in Zin in weekend
Een tweeluik over de r.k. kerk in Meerssen. Daar is een bijzonder project waarbij van oude fietsen nieuwe tweewielers worden gemaakt. Dat heeft al 40 fietsen opgeleverd, waarvan de meeste aan vluchtelingen zijn aangeboden.  

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis is 1 maart tachtig jaar geworden. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.
In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en actrice Jacqueline Blom lezen het voor.
Zaterdag: psalm 63, een psalm over de zoektocht van het hart naar God.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 13 maart:
Theoloog Rikko Voorberg over de  PopUpKerk, die zondag begint in Rotterdam.

Ds. Sytze de Vries, theoloog, dichter en auteur, over de rol van Maria in het leven en sterven van Jezus. In het nieuwe Liedboek voor de Kerken staat een lied van Sytze de Vries geinspireerd op het  bekende middeleeuwse gedicht Stabat Mater dolorosa dat gaat over de smart van Maria om de gekruisigde Jezus.

Verder in Zin in weekend:
Deel twee van de tweeluik over de r.k. kerk in Meerssen. Daar is een bijzonder project waarbij van oude fietsen nieuwe tweewielers worden gemaakt. Dat heeft al 40 fietsen opgeleverd, waarvan de meeste aan vluchtelingen zijn aangeboden.  

Kijk de Kerk: Angelique Brons, theoloog, bezoekt een kerk en geeft op grond van een aantal criteria een cijfer.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis is 1 maart  van dit jaar  tachtig jaar geworden. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.
In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zondag: psalm 65 ,een vreugdevolle psalm over Gods zorg voor de schepping.

Zin in weekend, zaterdag 19 en zondag 20 maart om 18.00 uur op NPO Radio 5.