Zin in weekend: zaterdag 2 en zondag 3 april

Presentator Tom Dirks ontvangt zaterdag 2 april:

Bert Heerink, zanger. Hij treedt met zijn band zondagmiddag a.s. om 16.00 uur op met Pink Floyd Songs in de kerk De Vredehorst in Hoogeveen. De opbrengst gaat naar de verbouwing van de kerk. Heerink vindt dat Pink Floyd songs prima passen in een kerkgebouw!

Ricco Voorberg, theoloog en theatermaker, over zijn bezoek bij vluchtelingen in Idomeni, dat ligt bij de Grieks-Macedonische grens.

De beschouwers van het nieuws: Trouw journalist Monic Slingerland en Tom Mikkers, theoloog en algemeen secretaris van de Remonstranten.

Verder in Zin in weekend:
Een tweeluik over de nieuwe voorstelling ‘List & bedrog, de Jakobverhalen’ van theatermaker Kees Posthumus. Op 6 april a.s. gaat deze in première.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis is 1 maart tachtig jaar geworden.
Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen. In Zin in weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht.  De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteurs Gijs Scholten van Aschat en Jacqueline Blom lezen het voor. Zaterdag: psalm 68, een psalm over de  vraag waar God aanwezig is in de wereld.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 3 april:
Nina Elshof, auteur van het boek Huis en Ziel. Het boek gaat over de spirit van het huis opruimen.

Verder in Zin in weekend:
Deel twee over de nieuwe voorstelling ‘List & bedrog, de Jakobverhalen’ van theatermaker Kees Posthumus. 6 april a.s. gaat deze in première.

Kijk de kerk: Verslaggever Koen Bugter bezoekt een kerk en geeft aan de hand van een aantal criteria een cijfer.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis is 1 maart van dit jaar tachtig jaar geworden. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.
In Zin in weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteurs Gijs Scholten van Aschat en Jacqueline Blom lezen het voor. Zondag psalm 71, een psalm over de kracht van verhalen.

Zin in Weekend, zaterdag 2 april en zondag 3 april, om 18.00 uur op NPO Radio 5.