Zin in Weekend: zaterdag 2 en zondag 3 februari

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 2 februari:
De winnaar van het beste spirituele boek 2019. Deze wordt in het televisieprogramma Jacobine zaterdag om 17.40 uur bekend gemaakt.

Anton ten Klooster, priester van het aartsbisdom Utrecht, over de Wereldjongerendagen in Panama, Midden-Amerika, die hij heeft bijgewoond.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Eric van den Berg, communicatieadviseur en publiek theoloog Janneke Stegeman o.a. over de meest populaire voornamen en de betekenis van namen. Op nummer 1 van jongensnamen staat de bijbelse naam Lucas.

Tweeluik reportage over Beautiful Mess, vrij vertaald Mooi Zooitje. Dit restaurant is op een bijzondere plek, de voormalige Bijlmerbajes, en het is een plek waar vluchtelingen werkervaring kunnen opdoen. Vaak hebben ze in hun thuisland al in de horeca gewerkt. De menukaart bevat daarom een heerlijke mengelmoes van Internationale gerechten.

Miniatuur over Dominicaans leven door Karin Bornhijm, leken-dominicaan.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt 3 februari:
Tom van Eekelen, projectleider erfgoed gemeente Bergen op Zoom, over de nieuwe ‘toegangspoort’ voor de Gertrudiskerk aan de Grote Markt .

Alex Brenninkmeijer, rechter, hoogleraar, Nationale Ombudsman en lid van de Europese rekenkamer, over zijn nieuwe boek Moreel leiderschap.

Jan de Vlieger, theoloog en eigenaar van boekhandel De Drukkerij in Middelburg, bespreekt het boek En nu ben ik aan de beurt, spiritualiteit van het sterven van Christiane Berkvens-Stevelinck (1946-2017)

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van tweeluik over Beautiful Mess, vrij vertaald Mooi Zooitje. Dit restaurant is op een bijzondere plek, de voormalige Bijlmerbajes, en het is een plek waar vluchtelingen werkervaring kunnen opdoen. Vaak hebben ze in hun thuisland al in de horeca gewerkt. De menukaart bevat daarom een heerlijke mengelmoes van Internationale gerechten.

Miniatuur van Huub Oosterhuis & Elte Rauch. In mei verschijnt het dagboek Een weg van dagen met teksten van Huub Oosterhuis samengesteld door Elte Rauch. Zin in Weekend geeft elke week alvast een voorproefje. Deze keer gaat over: Het mysterie God
Zin in Weekend, zaterdag 2 en zondag 3 februari op NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur