Zin in Weekend, zaterdag 2 juli en zondag 3 juli

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 2 juli:
William Boekhorst over een balkonconcert in Westervoort.

Tom Offerman over het toneelstuk “Afgeserveerd” door en voor ouderen in Leidsche Rijn.

Verder in Zin in Weekend:
Een tweeluik over Zorgboerderijen in Twilligte.. Boerendochter Ellen Loohuis van de Boerderij Campus runt op 3 plekken in Twente zorgboerderijen waar de cliënten wonen en werken. 

Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen. In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht.  De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zaterdag de laatste psalm 150: de schepping zingt Gods lof.

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zondag 3 juli:
Marije Weeink over hoe je kunt tuinieren in een rolstoel.

Verder in Zin in Weekend:
Een tweeluik  over Terre des Hommes winkels, die goede tweedehands spullen verkopen. De opbrengst gaat naar de organisatie Terre des Hommes, die al 50 jaar strijdt tegen allerlei vormen van uitbuiting van kinderen. Verslaggever Hennie Burggraaff ontmoet in Terre des Hommes winkel in Den Bosch Anne Minnema, coördinator van deze winkels, vrijwilligers en klanten.

De bijbel: Dieren in de bijbel. Die komen veel voor en hebben verschillende rollen: sprekende dieren, dieren ten dienste van de mensen, gedrag van dieren als voorbeeld voor de mens.Vandaag de gelijkenis van Jezus over onbezorgdheid als levenskunst en om een voorbeeld te nemen aan de vogels. Acteur Tom Jansen leest het verhaal  uit Lucas 12.

Zin in Weekend, zaterdag 2 juli en zondag 3 juli om 18.00 uur op NPO Radio 5.