Zin in Weekend: zaterdag 20 en zondag 21 januari

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 20 januari:
Gerda de Ruijter van De Krachtcentrale 013 in Tilburg. Zij brengt mensen bij elkaar om samen te solliciteren en elkaar daarbij te helpen. Zo vermindert het gevoel dat je er alleen voorstaat en het geeft zelfvertrouwen.

Josephine van Pampus, voorzitter van de Raad van Kerken in Amersfoort, over de gebeden estafette in het kader van de week van het gebed om eenheid van de kerk.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton ten Klooster, priester en promovendus aan de Katholieke Universiteit en theologe Janneke Stegema.

Tweeluik over kinderrestaurant Van Harte in Enschede, waar kinderen gezond leren koken en eten.

Miniatuur over Dominicaans leven door dominicaan Jozef Essing.

Annemiek Schrijver ontvangt zondag 14 januari:
Bikram Lalbahadoersing, voorzitter van de stuurgroep In Vrijheid Verbonden, die maandag a.s. de interreligieuze bijeenkomst in TivoliVredenburg organiseert. Thema: De zorgzame samenleving.

Marcel Poorthuis, hoogleraar interreligieuze dialoog aan de Katholieke Universiteit, over zijn boek Managen met Mozes. Wat voor leider was Mozes en wat kunnen wij daar anno 2018 van leren.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van het tweeluik over kinderrestaurant Van Harte in Enschede, waar kinderen gezond leren koken en eten.

In de buurt van God: De Engelmunduskerk in Velsen. Willibord heeft op deze plek gestaan, het eerste kerkje gebouwd en zijn metgezel Engelmundus de leiding erover gegeven.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Wat doe je als je geroepen wordt.
Zin in Weekend, zaterdag 20 en zondag 21 januari om 18.00 uur op NPO Radio 5.