Zin in Weekend: zaterdag 21 en zondag 22 december

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 21 december:
Jeanette Albers, pedicure en voetenvrouw van de daklozen. Ze verzorgt  de voeten van daklozen in de inloophuizen van de Regenbooggroep in Amsterdam. En nu doet ze de oproep: Geef goede winterschoenen voor de daklozen.
 
Milou van Ingen, arts en winnaar van de Albert Schweitzerprijs 2018. Elk jaar reikt het fonds een prijs uit aan een project ter verbetering van de gezondheidszorg in Afrika.
Voor de Albert Schweitzerprijs in 2020 kunnen mensen tussen de 18-35 jaar tot 14 februari 2020 een initiatief indienen.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de kerststallen tentoonstelling in de imposante bibliotheek van het Klooster Wittem. Bijna 200 kerststallen zijn daar te zien, gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld maar ook een stalletje bij elkaar gespaard met zegeltje van Blue Band.
 
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Wilma Hartogsveld, predikant en Anton ten Klooster, priester over het record aantal pelgrims dit jaar naar Santiago en het wel of niet praten over geloof tijdens het Kerstdiner.

Miniatuur over Dominicaans leven door dominicanes Holkje van der Veer.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 22 december:
Marc Freezer, voorzitter van de Stichting Viering Nationale Feestdagen in Holten, over het plaatsen van een lichtjes op Kerstavond op de Canadese begraafplaats.

Peter-Ben Smit, bijbelwetenschapper over de brutale kant van het kerstverhaal. Smit schreef in opdracht van het Nederlands Bijbelgenootschap het boekje Verdiep je in het Kerstverhaal.

Jan de Vlieger, theoloog en eigenaar van boekhandel De Drukkerij in Middelburg, bespreekt het boek De zin van het leven van Fokke Obbema.

Verder in Zin in Weekend:
Deel 2 van de tweeluik reportage over de kerststallen tentoonstelling in de imposante bibliotheek van het Klooster Wittem. Bijna 200 kerststallen zijn daar te zien, gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld maar ook een stalletje bij elkaar gespaard met zegeltje van Blue Band.

Bijbelse miniatuur van Ferdinand Borger, theoloog en theatermaker over de betekenis van het Kerstverhaal anno 2019.
Zin in Weekend, zaterdag 21 en zondag 22 december om 18.00 uur op NPO Radio 5.