Zin in Weekend - zaterdag 21 en zondag 22 november

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 21 november
Arthur Zijlstra, secretaris van de Stichting Vrienden van Sint-Peterburg over de officiële overdracht van het Mart Vermeulenorgel uit Bakkeveen aan de voormalige Nederlands Hervormde Kerk in Sint Petersburg vrijdag jongstleden.

Rolf Deen, filmkenner en bestuurslid van Het Filmgesprek, over films van de Japanse cineast Hirokazu Kore-eda, waarin hij indringende thema’s over leven en dood, rouw en levenslust en familiebanden aansnijdt.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Maria van Mierlo, schrijver en geestelijk begeleider en ds. Jan Offringa, hoofdredacteur van de website Liberaal Christendom over de discussie wel of geen bijzonder onderwijs en de vraag of vaccineren een daad van naastenliefde is en de kerken daartoe moeten oproepen.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de zussen Floor en Christien Albertz, die in deze coronatijd maaltijden rondbrengen voor kwetsbare ouderen in Maastricht.

Miniatuur over Dominicaans leven door Suzanna Varszeki, psychiater en lekendominicaan.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 22 november
Johan de Boterhammenman, die boterhammen smeert voor kinderen die zonder eten naar school gaan.

Theoloog Alain Verheij over zijn nieuwe boek Ode aan de verliezer.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de zussen Floor en Christien Albertz, die in deze coronatijd maaltijden rondbrengen voor kwetsbare ouderen in Maastricht.

In de buurt van God: De Nicolaaskapel in Nijmegen, gebouwd in 1030 en met prachtige gewelfschilderingen uit de 16e eeuw, die nu gerestaureerd worden.

Bijbelse miniatuur van ds. Netty de Jong-Dorland, emeritus predikant van de Domkerk, over het einde der tijden.

Zin in Weekend, zaterdag 21 en zondag 22 november bij KRO-NCRV op NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur.