Zin in weekend: zaterdag 23 en zondag 24 januari

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 23 januari:       
Ds. Erica Scheenstra, predikant van de protestantse Grote Kerk in Den Bosch. Deze kerk heeft sinds kort een Sint Jan kapel en de rooms-katholieke kerk heeft daarvoor een icoon van Johannes de Evangelist geschonken.

Dr. Inez Schippers over sacrale plekken in vinexwijken, waar doorgaans geen kerken te vinden zijn.

De beschouwers van het nieuws: Eric van den Berg, communicatieadviseur en initiatiefnemer van katholiek.nl en Tom Mikkers, algemeen secretaris van de Remonstranten

Verder in Zin in Weekend:
Het eerste deel van een tweeluik over transgender en geloof. Deel een: Theologe Marian Geurtzen, partner van de transgender, over de film The Danish girl, die gaat over een transgender en de levensbeschouwelijk aspecten in de film.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis  wordt 1 maart tachtig jaar.

Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.
In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. 
Acteur Gijs Scholten van Aschat en actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zaterdag psalm 18.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 17 januari:
Arie Ouwekerk, directeur van de coalitie Erbij over de nieuwe campagne Eenzaamheid, wat doe jij eraan, die zondag om 14.00 uur begint.

Henk van der Horst, lid van het roemruchte team van Farce Majeure, over zijn nieuwste boek Wat een dag! Hij beschrijft daarin één dag in het leven van een oudere man en alle gedachten en herinneringen die in één dag door zijn hoofd gaan.

Verder in Zin in Weekend:
Het tweede deel van een tweeluik over transgender en geloof. Vandaag praten theologe Marian Geurtzen, partner van een transgender en Per Vermaas, transgender over transgender en geloof. Zo heeft Marian Geurtzen nadat haar man vrouw was geworden, hun relatie opnieuw laten zegenen in de kerk.

Buren van God: Vandaag de verhalen van mensen bij het wonderbaarlijk houten Mariabeeldje uit 1300 in de Maria ten Hemelopneming kerk in Renkum.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis wordt 1 maart tachtig jaar.

Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.
In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zondag psalm 22.

Zin in Weekend, zaterdag 23 januari en zondag 24 januari  2016, NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur