Zin in Weekend: zaterdag 23 en zondag 24 november

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 23 november:
Agmar van Rijn van de Stichting Oude Groninger Kerken over de herbestemming van de kerk van Garmerwolde: Het wordt een Schoolkerk.

Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood over het wereldwijd rood kleuren van kerken woensdag 27 november. Op deze Red Wednesday wil men aandacht vragen voor de christenvervolging wereldwijd.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de Kruiskerk in Wezep waar een groot kookeiland geïnstalleerd is in de kerk. Op deze pioniersplek wordt samen gekookt en gegeten en tijdens het eten vertelt kookdominee Han Wilmink over de betekenis van eten in de Bijbel. Een Maal met een Verhaal.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: predikant Wilma Hartogsveld en priester Anton ten Klooster over CBS rapport over voltooid leven en over het toenemende tekort van pastores in de Rooms-Katholieke en Protestantse kerken.

Miniatuur over Dominicaans leven door Arjan Broers, theoloog en betrokken bij de Dominicanen.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 24 november:
Ilse Boerkamp, oprichter van de Stichting Sint voor ieder kind. 

Marian Geurtsen, theoloog en ‘schatgraver in de traditie’ over haar proefschrift Rein van ziel en lichaam. Het gaat over denken over reinheid en seksualiteit in de vroege kerk.

Jan de Vlieger, theoloog en eigenaar van boekhandel De Drukkerij over het beste theologische boek 2019: Groene Theologie van Trees van Montfoort.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de Kruiskerk in Wezep waar een groot kookeiland geïnstalleerd is in de kerk. Op deze pioniersplek wordt hier samen gekookt en gegeten en tijdens het eten vertelt kookdominee Han Wilmink over de betekenis van eten in de Bijbel. Een Maal met een Verhaal.

Bijbelse miniatuur van Ferdinand Borger, theoloog en theatermaker over de laatste zondag van het kerkelijk jaar.

Zin in Weekend, zaterdag 23 en zondag 24 november van 18.00-19.00 uur op NPO Radio 5.