Zin in weekend: zaterdag 24 en zondag 25 september

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 24 september:
Marga Arendsen, directeur van het Nationaal Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, over de zoektocht naar nieuwe bewoners voor het oudste klooster in Sint Agatha.

Theo Wolterink, luitenant-kolonel bij het Leger des Heils, over de belofte van geen alcohol drinken, die heilssoldaten afleggen. Waarom doen zij dit?

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Eric van den Berg,communicatieadviseur en initiatiefnemer van katholiek.nl 
en theoloog van het jaar Janneke Stegeman.

Een tweeluik over de Leidse koorboeken, die komende week voor de allerlaatste keer worden uitgevoerd in vijf monumentale kerken zoals de Domkerk in Utrecht.

Hoe om te gaan met vreemdelingen en vluchtelingen ?
Deze actuele vraag speelde ook in bijbelse tijden. Er kwamen vreemdelingen naar Israël, maar de Israëlieten woonden ook tijdelijk of permanent elders, zoals in Egypte en in Babylon.

Komende weken in Zin in weekend lezen de acteurs Peter Tuinman en Carine Crutzen verhalen over vreemdelingen in de bijbel. Vandaag het verhaal van een buitenlandse vrouw, die Jezus op bijzonder inzicht aanreikt

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt op 25 september
Roel Ottow, voorzitter van het Platvorm Kerk en Kunst over de expositie N) ergens thuis, dus nergens ergens thuis in de Heilige Michaelskerk, of wel de Grote Kerk in Zwolle. De tentoonstelling gaat over thuiskomen, en je thuis voelen.  Er zijn kunstwerken OVER vluchtelingen en VAN vluchtelingen.

Jenny Gierveld, emeritus hoogleraar Sociale Gerontologie , over de week tegen eenzaamheid 2016.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van een tweeluik over de allerlaatste concerten van de Leidse koorboeken.

Kijk mijn kerk:  mensen vertellen waarom ze op zondag graag ter kerke gaan en wat hen inspireert, ontroert en gaande houdt.

De vreemdeling in de bijbel. Deze keer leest actrice Carine Crutzen leest  Matteus 25. Daar wordt een toekomstbeeld geschetst, waarin Jezus als de Mensenzoon zijn oordeel uitspreekt over de hele mensheid. Wie heeft er gezorgd voor weerloze en zwakke mensen, voor vreemdelingen?

Zin in weekend, zaterdag 24 en zondag 25 september, NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur.