Zin in Weekend: zaterdag 25 en zondag 26 juni

Presentator Tom Dirks ontvangt zaterdag 25 juni:
Leo Jansen, Larenaar en kenner van de geschiedenis van de St. Jansprocessie. Zondag 26 juni is weer de St. Jansprocessie, die gemiddeld 2500 mensen meevieren.

Tom Mikkers, voorzitter van de zesde Nacht van de theologie. De Nacht van de theologie wordt live uitgezonden via Radio 5, tussen 21.00-24.00 uur en tijdens de Nacht worden het beste theologische boek en de theoloog van het jaar bekendgemaakt. Het thema dit jaar is: God zei: Denk.

De beschouwers van het nieuws: Deze week Monic Slingerland, journalist bij Trouw en Jurjen Zeilstra, historicus en predikant van de protestantse kerk in Hilversum.

Verder in Zin in Weekend:
Een tweeluik over jongeren die op de fiets naar Wereld Jongeren Dagen (eind juli) in Krakau gaan.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis is 1 maart van dit jaar tachtig jaar geworden. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen. In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. 

Acteur Gijs Scholten van Aschat en actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zaterdag: Psalm 146, over Gods trouw.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 26 juni:
Jan Vlijm, manager van een supermarkt in Nijkerk, die solidariteitssticker 'dementievriendelijk' heeft gekregen.

Ds. Kick Bras over Bob Dylan. Vorige maand werd hij 75 jaar. De legendarische zanger Bob Dylan. En als je zijn teksten goed bekijkt komt er heel veel uit de Bijbel. Dat ondervond theoloog Kick Bras, hij schreef er een boekje over: De spiritualiteit van Bob Dylan.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van het tweeluik over jongeren die op de fiets naar Wereld Jongeren Dagen (eind juli) in Krakau gaan.

In de buurt van God: In Hilversum staat de Onze Lieve Vrouwe kerk. De lege pastorie ernaast dreigde volledig te verpauperen. Toen werd het plan opgevat om er appartementen in te maken en zo werd het gebouw van de ondergang gered.
De gerestaureerde pastorie ontving onlangs de Hilversum Pas op Trofee, van de stichting tot behoud van historisch of architectonisch belangrijke gebouwen in Hilversum. Wie wonen daar en wat hebben ze met de kerk?

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis is dit jaar tachtig jaar geworden. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen. In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor: Psalm 148, een loflied voor God.
Zin in Weekend, zaterdag 25 juni en zondag 26 juni, NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur.