Zin in Weekend, zaterdag 25 mei en zondag 26 mei

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 25 mei:
Bart Hendriksen van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen over het Weekend van de begraafplaats .

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Communicatieadviseur Eric van den Berg en Jan Offringa, predikant en hoofdredacteur van de website Vrijzinnig Christendom over de uitslag van de Europese verkiezingen en Verklaring van verbondenheid die woensdag a.s. door ruim veertig kerken tijdens de Vierde Nationale Synode getekend wordt.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de tentoonstelling Middeleeuwse tuinen in het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. De middeleeuwse mens hield niet van de wilde natuur, maar vertoefde graag in tuinen en maakte er een paradijsje van waar alle zintuigen werden aangesproken.

De zevende aflevering van de serie over 100 jaar radio en de rijke geschiedenis van KRO en NCRV radio. Deze keer gaat de NCRV uitzending uit 1951 over een eerste blinde geleide hondenschool door koningin Juliana. Een hulp aan heel veel soldaten, die blind uit de Tweede Wereldoorlog waren gekomen.

Miniatuur over Dominicaans leven door Arjan Broers.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 26 mei:
Toos Wolters, predikant over de pioniersplek De Fluisterstille Stem in de wijk Overvecht in Utrecht, een gezamenlijk initiatief van de Johannesgemeente, de Protestantse gemeente Utrecht én de PKN.

Katja Kreukels, auteur van het boek Mijn vader was priester.

Jan de Vlieger, theoloog en eigenaar van de boekhandel De Drukkerij in Middelburg, bespreekt het boek De spiritualiteit van de twijfel van Roger Dewandeler.

Verder in Zin in Weekend:
Het tweede deel van tweeluik reportage over de tentoonstelling Middeleeuwse tuinen in het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling heeft de Hortus Botanicus die tegenover het museum is een wandelroute langs middeleeuwse planten uitgezet.

Miniatuur van Huub Oosterhuis & Elte Rauch. Deze maand verschijnt het dagboek Een weg van dagen met teksten van Huub Oosterhuis samengesteld door Elte Rauch. Zin in Weekend geeft elke week alvast een voorproefje. Deze keer over het bijbelse verhaal van de uittocht en de vraag Ben jij ooit bevrijd?  
Zin in Weekend, zaterdag 25 en zondag 26 mei om 18.00 uur op NPO Radio 5.