Zin in weekend: zaterdag 26 en zondag 27 maart

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zaterdag 26 maart:
Vanessa van Koppen, van de internetsite Sacré Cuisine en van het kookboek Zalig Zoet, over de traditie om met Pasen (chocolade) eieren te eten en te beschilderen.

Lucas Bolsius, burgemeester van A’foort, over de Passion 2016 in A’foort

De beschouwers van het nieuws: theologe Hannie van Dijk en publicist Anton de Wit.

Verder in Zin in Weekend
Een tweeluik over de paastradities in Twente.
Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis is 1 maart tachtig jaar geworden. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.
In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zaterdag: psalm 66, een psalm over de  vraag waar is God als de mens lijdt.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 27 maart:
Dit jaar is het vroeg Pasen en op tweede Paasdag trekken mensen er vaak op  uit. Wat is in de natuur te zien deze Pasen?

Caroline Froeling, trainer, coach, over haar reis in de woestijn van Jordanië, het ervaren van stilte en leegte en de kunst van het loslaten.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van  tweeluik over paastradities in Twente.
De buren van God: wie woont er naast de kerk van de Evangelische Broedergemeente op het Zusterplein in Zeist?

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen. In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zondag psalm 67, een psalm over geloof en twijfel.

Zin in Weekend, zaterdag 26 en zondag 27 maart, om 18.00 uur op NPO Radio 5