Zin in Weekend - zaterdag 26 mei en zondag 27 mei 

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 26 mei:
Hans van Buuren, regisseur van de Teatrale Doarpskuier in het Friese Ryptsjerk waarin Antje van Uylenburgh, - de zus van Saskia, vrouw van Rembrandt - en haar Poolse man Johannes Maccovius centraal staan. Deze voorstelling is in het kader van Leeuwarden-Fryslan culturele hoofdstad.

Frans Mathijssen, over de elf Maria kapelletjes die hij heeft nagebouwd en die zijn tentoongesteld in museum De Weeghreyse in Rijsbergen.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Communicatie-adviseur Eric van den Berg en Jan Offringa, predikant en hoofredacteur van de website Liberaal Christendom.

Reportage tweeluik over de voorstelling En toen… van Momo theaterwerkplaats in Ederveen - waar acteurs met een verstandelijke beperking werken - en acteur en zanger Stef Bos. De voorstelling gaat over grote momenten in het leven van ieder mens.

Miniatuur over Dominicaans leven door Arjan Broers, journalist, tekstschrijver en betrokken bij de Dominicanen.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 27 mei:
Hester Oosterbroek, specialist binnenlands diaconaat van Kerk in Actie, over de Actie Vakantietas voor kinderen die leven en opgroeien in armoede en niet op vakantie kunnen gaan.

Anne-Christine Girardot, zij werkt al vele jaren als vrijwilliger in een hospice.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van de tweeluik reportage over de voorstelling En toen… van Momo theaterwerkplaats in Ederveen - waar acteurs met een verstandelijke beperking werken - en acteur en zanger Stef Bos. Deze keer geeft directeur Ellis Hiensch een rondleiding door het gebouw, dat voorheen een meubelfabriek was.

In de buurt van God: Slapen in de gerestaureerde kerk van Schettens.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Nachtmensen.
Zin in Weekend, zaterdag 26 en zondag 27 mei om 18.00 uur op NPO Radio 5.