Zin in Weekend: zaterdag 27 april en zondag 28 april

Presentator Tom Dirks ontvangt zaterdag 27 april:
John Tamerus, één van de vijf genomineerde voor de Ab Harrewijnprijs 2019. Tamerus is de initiatiefnemer van de bijzondere koffiebranderij OVErHOOP in Woerden.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Monic Slingerland, journaliste en Jan Offringa, predikant en hoofdredacteur van de website Liberaal Christendom over bijzonder onderwijs en Koningsdag.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over het Utregs Requiem, levensverhalen van zes mensen op muziek gezet door vier hedendaagse componisten. Vandaag het verhaal van Wilma op muziek gezet door Monique Krüs. Dit Utregs Requiem is uitgevoerd in Tivoli Vredenburg en toert nu langs verschillende buurthuizen in de provincie Utrecht.

De zesde aflevering van een serie over 100 jaar radio en de rijke geschiedenis van KRO en NCRV radio. Deze keer gaat het over het 25-jarig bestaan van de NCRV in 1949.

Miniatuur over Dominicaans leven door Arjan Broers, journalist en schrijver.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 28 april:
Theo van der Sman, priester in Zwolle en voorzitter van Hulp aan Sri Lanka Stichting, over de situatie in Sri Lanka een week na de aanslagen.

Stefan Kras, docent geschiedenis op het islamitische Avicenna College in Rotterdam, over het lesgeven over de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging. Wat roept dat bij de islamitische leerlingen op en hoe geef je daarover les?

Jan de Vlieger, theoloog en eigenaar van boekhandel De Drukkerij in Middelburg, bespreekt het boek De achtste dag van Annemarie Haverkamp.

Verder in Zin in Weekend:
Het tweede deel van tweeluik reportage over het Utregs Requiem, levensverhalen van zes mensen op muziek gezet door vier hedendaagse componisten. Deze keer het verhaal van Robert en Gert. Dit Utregs Requiem is uitgevoerd in Tivoli Vredenburg en toert nu langs verschillende buurthuizen in de provincie Utrecht.

Miniatuur van Huub Oosterhuis & Elte Rauch. In mei verschijnt het dagboek Een weg van dagen met teksten van Huub Oosterhuis samengesteld door Elte Rauch. Zin in Weekend geeft elke week alvast een voorproefje. Deze keer herinneringen aan je jeugd.
Zin in Weekend, zaterdag 27 april en zondag 28 april om 18.00 uur op NPO Radio 5.