Zin in Weekend: zaterdag 27 februari en zondag 28 februari

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 27 februari:

Harro Labrujere, bestuurslid van de Eigen Kracht centrale, die nastreeft dat mensen met problemen zelf de regie in handen nemen en zo in hun kracht komen te staan.

De beschouwers van het nieuws: Hannie van Dijk protestants theoloog en Anton de Wit publicist en schrijver.

Verder in Zin in Weekend:
Het eerste deel van een tweeluik over Henk Bosch. Hij vindt dat je boeken niet weg moet gooien. Zeker geen Bijbelse en theologische boeken. Bosch haalt daarom de boeken op bij mensen die ze weg willen doen. Zij krijgen er geen geld voor. Henk zet ze tegen de kostprijs op marktplaats en hij brengt zo zijn levensfilosofie in praktijk: mensen helpen mensen.

Theoloog, dichter en schrijver Karel Eykman wordt op 1 maart tachtig jaar. Eén van zijn meest recente boeken is ‘Een knipoog van u zou al helpen’ met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen. In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Vandaag is dat psalm 43 over de kracht van de muziek.

Presentatrice Annemiek Schrijver ontvangt zondag 28 februari:                                 Steeds meer oudere mensen blijven langer thuiswonend. De Stichting Bewonersbedrijf Noaberwijk biedt hulp. Voorzitster Jessica ter Hofte komt hierover vertellen.

Regisseur en acteur Peter Faber vertelt over de uitvoering van Tango Extremo van Bachs Matthäus Passion. Tango Extremo voegt een Latijns Amerikaanse dimensie toe aan dit lijdensverhaal van Jezus. Faber heeft een bijzondere band met de Matthäus.

Verder in Zin in Weekend:                                                                                                Het tweede deel van een tweeluik over Henk Bosch. Hij vindt dat je boeken niet weg moet gooien. Zeker geen Bijbelse en theologische boeken. Bosch haalt daarom de boeken op bij mensen die ze weg willen doen. Zij krijgen er geen geld voor. Henk zet ze tegen de kostprijs op marktplaats en hij brengt zo zijn levensfilosofie in praktijk: mensen helpen mensen.

Theologe Angelique Brons bezoekt een kerk en geeft een cijfer aan de hand van een aantal criteria.

Theoloog, dichter en schrijver Karel Eykman wordt op 1 maart tachtig jaar. Eén van zijn meest recente boeken is ‘Een knipoog van u zou al helpen’ met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.

In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en actrice Jacqueline Blom lezen de schuldbelijdenis psalm 51 voor.

Zin in Weekend, zaterdag 27 februari en zondag 28 februari om 18.00 uur op NPO Radio 5.