Zin in weekend: zaterdag 28 en zondag 29 april

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 28 april:
Frank Lohuijzen, hij schrijft samen met zijn vriend en kok Albert van den Hoek, het humoristische Kookboek van een onbekende Nederlander. De opbrengst gaat naar de Voedselbank.

Mark Scheres, voorzitter van het  Celebrate festival. Dit is een inspiratieweek op de camping Het Beloofde Land in Voorthuizen, georganiseerd door de Katholieke Charismatische Vernieuwing.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Journalist Anton de Wit en Jan Offringa, predikant en hoofdredacteur van de website Liberaal Christendom over het toenemend anti-semitisme en de betekenis van Koningsdag.

Reportage tweeluik over Choral Evensong & Pub in Utrecht, deze keer in de Sint Catharinekerk met het Kampen Boys Choir. Er is toenemende belangstelling in Nederland voor Engelse koormuziek. Zo kun je in de Utrechtse  binnenstadskerken in het voor- en najaar op donderdagavond naar de Choral Evensong.
Een succesvol initatief van musicus en theoloog Hanna Rijken.

Miniatuur over Dominicaans leven door Theo Koster, dominicaan en oud-studentenpastor in Nijmegen

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 29 april:
Piet Neeft, van het project Vakantie Zwolle-Ameland. Dit project faciliteert een gratis vakantie voor mensen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen gaan. Het is genomineerd voor de Ab Harrewijnprijs 2018. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of een groep die zich inzet voor personen of projecten aan de rafelrand van de samenleving.

Jan-Jaap van Peperstraten, priester in Heemsteden en uitgeroepen tot Kerktwitteraar 2017. Hij heeft vier-en-een-half duizend volgers op Twitter en gaat graag het gesprek aan met andersdenkenden.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van de tweeluik reportage over de succesvolle Choral Evensong & Pub van musicus en theoloog Hanna Rijken. In de Utrechtse binnenstadskerken klinkt op donderdagavond Engelse koormuziek en na afloop kun je samen naar de Pub.

In de buurt van God: De Leenderkapel in Landgraaf. Dinsdag 1 mei wordt hij officieel weer geopend door Everard de Jong en daarna is de hele mei-Maria-maand iedere dag een Eucharistieviering buiten bij de kapel.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Wat betekent het voor zijn volgelingen als Jezus zegt: Ik ben de ware wijnstok.
Zin in Weekend, zaterdag 28 en zondag 29 april om 18.00 uur op NPO Radio 5.