Zin in Weekend, zaterdag 28 en zondag 29 december

Presentator Tom Dirks ontvangt zaterdag 28 december:
Alfred Slomp, auteur van het boek Superwaar en van de workshops God in de Supermarkt. In Zin in Weekend geeft hij maandelijks tips over duurzaam boodschappen doen.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Maria van Mierlo geestelijk begeleider en theoloog Alain Verheij blikken terug op het afgelopen decennium.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over prof. Piet van der Horst, emeritus hoogleraar Nieuwe Testament en Jodendom. Vanwege een oogziekte kan hij niet meer lezen en heeft hij besloten zijn bibliotheek van 12.000 boeken weg te doen.

Miniatuur over Dominicaans leven door dominicanes Holkje van der Veer.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 29 december:
Antoine Bodar, over zijn 75ste verjaardag en het boek Antoine Bodar, een portret.

Anite Haverkamp, educator bij Museum Catharijneconvent Utrecht, over religieuze feesten en gebruiken eind december en januari.

Verder in Zin in Weekend:

Deel 2 van de tweeluik reportage over prof. Piet van der Horst, emeritus hoogleraar Nieuwe Testament en Jodendom. Vanwege een oogziekte kan hij niet meer lezen en heeft hij besloten zijn bibliotheek van 12.000 boeken weg te doen.

In de buurt van God: De Pieterskerk in Leiden, waar Rembrandt gespeeld heeft, naar de kerk gegaan is en zijn ouders heeft begraven.

Bijbelse miniatuur van Ferdinand Borger, theoloog en theatermaker over het eind van 2019.
Zin in Weekend, zaterdag 28 en zondag 29 december om 18.00 uur op NPO Radio 5.