Zin in Weekend: zaterdag 28 en zondag 29 oktober

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 28 oktober:
Tanja van Sambeek van de Stichting Samen Stevensbeek. De stichting zet zich al jarenlang in voor goede contacten tussen de bewoners van het Brabantse dorp Stevensbeek en het nabijgelegen asielzoekerscentrum. Onlangs verscheen er het kookboek Grenzeloze gerechten met daarin favoriete gerechten van de bewoners van het AZC.

Petra Speelman, initiatiefneemster van de Dag van de Stilte zondag 29 oktober.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: ds. Janneke Nijboer en Jan Willem Wits, theoloog en communicatiedeskundige over o.a. het Reformatiejaar en Allerzielen.

Deel een van de tweeluik reportage over de Lutherliederen uitgevoerd door het Vocaal Theologisch Ensemble o.l.v. Hanna Rijken. Luther was bijzonder muzikaal, hij vertaalde en schreef liederen en componeerde soms ook de muziek voor de liederen.

Miniatuur over Dominicaans leven door dominicanes Holkje van der Veer.

Presentator Wilfred Kemp zondag 29 oktober:
Nico Knibbe, zanger, over zijn verhalenvoorstelling Allerzielen, Allerheiligen, Allerlevenden.

Gert-Willem Haasnoot over de internetsite Vereeuwigd, een site met verhalen van mensen die ziek zijn of stervende zijn. Zij hebben veel waardevols te vertellen over de kwetsbaarheid en de schoonheid van het leven.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van de tweeluik reportage over de Lutherliederen uitgevoerd door het Vocaal Theologisch Ensemble o.l.v. Hanna Rijken. Luther was een groot voorstander van de gemeentezang, maar vond daarnaast koren en muziekinstrumenten ook heel belangrijk in een kerkdienst.

Rubriek Maak het verschil: Villa Bedreivigheid in Doetichem is een laagdrempelig inloophuis waar mensen van bezoekers medewerkers kunnen worden en er verschillende activiteiten gedaan kunnen worden.

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Over de Uittocht van het joodse volk uit de slavernij van Egypte.
Zin in Weekend, zaterdag 28 en zondag 29 oktober om 18.00 uur op NPO Radio 5.