Zin in Weekend, zaterdag 28 en zondag 29 september

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 28 september:
Marcel  te Brake, één van de fotografen die meedoet aan de actie om mensen boven de 70 gratis te fotograferen.

Cristina Pumplun, missionair vicaris van de Westerkerk in Amsterdam, over het herdenkingsconcert op de 350ste sterfdag van Rembrandt, 4 oktober a.s. en de relatie tussen de Westerkerk en Rembrandt.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de tentoonstelling Deftige Dieren in Kasteel Amerongen. Deze gaat over de adellijke omgang met dieren.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: theoloog Janneke Stegeman en Anton ten Klooster, priester en werkzaam aan de Faculteit Katholieke Theologie over de toespraak van Greta Thunberg tijdens de klimaattop en de Kerkproeverij.

Miniatuur over Dominicaans leven door Roy Clermons, lekendominicaan en geestelijk verzorger.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 29 september
Trudie Cornelissen, van de Icare Ledenvereniging over de workshop Vergroot je kennissenkring in Zwolle. Deze wordt georganiseerd in de Week tegen Eenzaamheid.

Francoise Kist, auteur van het boek Ik doe krant, belevenissen van een vrouw die op een dag besluit jonge vluchtelingen te helpen.

Verder in Zin in Weekend:
Het tweede deel  van tweeluik reportage over tentoonstelling Deftige Dieren in Kasteel Amerongen over de adellijke omgang met dieren. Deze keer gaat het over grote dierenliefde van gravin Elisabeth van Aldenburg Bentinck.

In de buurt van God: Het Vrouweputje in ’s Heer Arendskerke in Zeeland. Het begon allemaal met een hoofd van een Mariabeeld dat in een zoetwaterkwel gevonden werd. Nu is het een bezinningsplek midden in de natuur.

Miniatuur van prof.dr. Frits de Lange, hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit. Vanavond en de komende zondagen gaat het over een theoloog die hem zeer inspireert: Dietrich Bonhoeffer. Dit jaar is het Bonhoeffer- jaar begonnen, 9 april 2020 is het namelijk 75 jaar geleden dat hij opgehangen werd vanwege zijn aandeel in het verzet tegen Hitler. Deze keer over: Wat betekent verlossing in het christelijk geloof?

Zin in Weekend, zaterdag 28 en zondag 29 september, NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur.