Zin in Weekend: zaterdag 28 januari en zondag 29 januari

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 28 januari:

Age Karrenbelt, initiatiefnemer van Facebook-groep Ik ga met honger naar bed. Mensen kunnen hier eten aanbieden en mensen kunnen eten krijgen.

Michaël Stoker, directeur van het literatuurhuis in Utrecht, over de voordracht van Utrecht als UNESCO City of literature.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Publicist Anton de Wit en predikante en schrijfster Janneke Nijboer.

Een tweeluik over het  Ubuntu- huis in Utrecht. In dit buurthuis kunnen mensen terecht die te maken hebben met dakloosheid en sociale uitsluiting. Vrijwilligers bedenken samen met de bezoekers allerlei activiteiten. Het Ubuntu huis heeft de Mantel van Sint Maarten gekregen een prijs voor een project dat solidariteit en compassie in praktijk brengt.

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: De roeping van de mens.


Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 29 januari:

Wilco Kruijwijk, over het hedendaagse pelgrimspad Gelukkigerwijspad.  Tijdens de route krijg je een geluksmunt, je kunt geluks-ansichtkaarten onderweg versturen en tussendoor kan je ook vrijwilligerswerk doen. 

Ella Weisbrod, schrijfster,  over haar jeugdboek Pats Een boek dat gaat de impact  op een gezin als één van de ouders fraude pleegt.

Verder in Zin in Weekend:

Deel twee van het tweeluik met over het Ubuntu-huis winnaar van de Mantel van Sint Maarten, een prijs voor projecten die solidariteit en compassie in praktijk brengen.

Kijk mijn kerk: Joop Peters in Ravestein

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Adam krijgt een helper tegenover hem: Eva.

Zin in Weekend, zaterdag 28 januari en zondag 29 januari, van 18.00-19.00 uur op NPO Radio 5.