Zin in weekend: zaterdag 29 en zondag 30 april

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 29 april:
Denise Citroen, initiatiefneemster van het project Open Joodse Huizen. Dit weekend en aankomende week stellen zo’n 250 gezinnen door heel Nederland hun huis open voor bezoekers. Dit doen ze om de voormalig Joodse bewoners van hun huis te gedenken.

Netty Olffers, initiatiefneemster van Stichting De Laakse Lente. Samen met haar man stelt zij haar eigen huiskamer beschikbaar voor eenzame ouderen.

Zij is één van de vijf genomineerden van de Ab Harrewijnprijs 2017.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik over gevonden voorwerpen in de trein. Elk jaar worden er 100.000 voorwerpen achtergelaten in de trein en er is sprake van een toename. Wat gebeurt er met deze gevonden voorwerpen?

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en Janneke Stegeman, theoloog van het jaar over o.a. de betekenis van gedenken.

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Wie is God?

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 30 april:

Wim de Mul, kunstenaar over de tentoonstelling kruisbeeldjes én kunstwerken met kruisbeelden in Museumpark Orientalis in Heilig Land Stichting.

Natascha van Weezel over haar boek Thuis bij de vijand, moslims en joden in Nederland.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik over gevonden voorwerpen in de trein. Elk jaar worden er 100.000 voorwerpen achtergelaten in de trein en er is sprake van een toename. Vandaag een kijkje in het ‘rariteitenkabinet’ bij Bureau Gevonden Voorwerpen.

In de buurt van God: Onder de kerk van Elst liggen de resten van de
Romeinse tempel. Wat vinden de bewoners van deze “dubbele” heilige grond?

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Heb je naaste lief, hij is net als jij.
Zin in Weekend, zaterdag 29 en zondag 30 april om 18.00 uur op NPO Radio 5.