Zin in Weekend: zaterdag 29 en zondag 30 september

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 29 september:
Hanna Wapenaar, straatpastor, over de film The Disciples, een straatopera. Deze film gaat over het dak- en thuislozenkoor de Straatklinkers van het Straatpastoraat Amsterdam.

Lotte Ruyten, initiatiefneemster van de Thuisbus. Een initiatief om eenzaamheid tegen te gaan.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: dr. Anton ten Klooster, priester van het Aartsbisdom Utrecht en Jan Offringa, predikant en hoofdredacteur van  website Vrijzinnig Christendom.nl. Het gaat o.a. over de vraag over de verbonden van de kerk met het Joodse volk.

Tweeluik reportage over 500 jaar Grote Kerk van Alkmaar. In dit feestjaar kunnen mensen De klim naar de hemel maken en op de dak van de kerk genieten van het weidse uitzicht.

Miniatuur over Dominicaans leven door Arjan Broers, theoloog, journalist en leken-dominicaan.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 30 september:
Harm Ruijter, coördinator van KISI Nederland, de katholieke musicalbeweging. Dit weekend viert zij haar tienjarig bestaan.  

Rosita Steenbeek over haar boek Wie is mijn naaste. Het boek gaat over vluchtelingenkampen in verschillende landen, die zij heeft bezocht.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van de tweeluik reportage over de Grote Kerk van Alkmaar, die dit jaar 500 jaar bestaat. Deze kerk heeft een prachtig carillon met 34 klokken die bespeeld worden door stadsbeiaardier Christiaan Winter.

In de buurt van God: De Witte Kapel of Onze Lieve Vrouwe van het Zand in het Limburgse Neer. Deze kapel herbergt een triest verhaal.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Van het padje afgaan.
Zin in Weekend, zaterdag 29 en zondag 30 september om 18.00 uur op NPO Radio 5.