Zin in weekend: Zaterdag 3 december en zondag 4 december

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 3 december:

* Anne Mieke Geerse, voorzitter van de Speelgoedbank Amersfoort en omstreken. Zij zorgt ervoor dat de Sint bij ieder kind cadeautjes kan brengen.

* Omar Munie, tassenontwerper, over zijn project Omarm-band. Hij heeft oranje armbandjes ontworpen die voor een deel zijn gemaakt van reddingsvesten van vluchtelingen op het eiland Lesbos.

Verder in Zin in Weekend:

*De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: theologe Hannie van Dijk en communicatieadviseur Eric van den Berg.

*Een tweeluik over het MOC, multicultureel ontmoetingscentrum in de Schilderswijk  in Den Haag, waar allerlei activiteiten plaatsvinden waaraan mensen van 75 nationaliteiten deelnemen.

*Acteur Gijs Scholten van Aschat leest over de aankondiging van de geboorte van Johannes de Doper, voorloper van Jezus uit het Evangelie van Lukas uit de Bijbel in Gewone Taal.

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zondag 4 december:

*Birgit Boelens, tentoonstellingsconservator van de Hermitage Amsterdam, over de gratis toegang 7 december  a.s. voor mensen, die Catharina heten of een naam hebben, die daarvan afgeleid is. Op 7 december wordt de Heilige Catharine in de Oosters-orthodoxe kerk herdacht en op dit moment is de tentoonstelling Catharine de Grootste, tsarina van Rusland te zien in de Hermitage.

*René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk. Hij heeft een inwerkperiode van 100 dagen gehad. Wat heeft hij daarin geleerd en hoe gaat hij nu verder?

Verder in Zin in Weekend:

* Deel twee van het tweeluik over het MOC, multicultureel ontmoetingscentrum in de Schilderswijk  in Den Haag, waar allerlei activiteiten plaatsvinden waaraan mensen van 75 nationaliteiten deelnemen.

*In de buurt van God : De Pauluskerk in de nieuwbouwwijk van Gorredijk.

* Acteur Gijs Scholten van Aschat leest over de aankondiging van de  geboorte van Johannes de Doper en Jezus uit het Evangelie van Lukas uit de Bijbel in Gewone Taal.
 

Zin in Weekend, zaterdag 3 en zondag 4 december, NPO Radio 5 om 18.00 uur.