Zin in Weekend: zaterdag 3 en zondag 4 maart

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 3 maart:
Ed Smeets, vicaris voor Liturgie en Kerkmuziek van het bisdom Roermond, over de Buxusmot in Nederland. Buxustakjes worden op Palmzondag in de kerk gezegend en aan de kerkgangers meegegeven. De vraag is of er dit jaar wel genoeg takjes zullen zijn.

Freek Bakker, theoloog en godsdienstwetenschapper, over de film Styx, die tijdens het internationale filmfestival in Berlijn een oecumenische prijs heeft gekregen en €2500,- van de Duitse bisschoppenconferentie.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: journalist Anton de Wit en twittertheoloog Alain Verheij.

Tweeluik reportage over  de eetgroep HapSnap van de protestantse gemeente Montfoort bedoeld om vluchtelingen aan een sociaal netwerk te helpen.

Miniatuur over Dominicaans leven door dominicaan Henk Jongerius.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 4 maart:
Jonathan Ploeg, zanger van het Olga Vocal Ensemble - bestaande uit vijf mannen -, over hun concert It’s a Womans World. Tijdens dit concert  op 8 maart - internationale vrouwendag - in TivoliVredenburg Utrecht wordt alleen muziek van vrouwen uitgevoerd.

Ernst Bohlmeijer, psycholoog en auteur van het boek De kracht van dankbaarheid dat hij samen met Monique Hulsbergen schreef.   

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van de tweeluik reportage over  de eetgroep HapSnap van de protestantse gemeente Montfoort bedoeld om vluchtelingen aan een sociaal netwerk te helpen.

In de 40-dagentijd vertellen verschillende mensen hoe zij deze periode van versobering invullen. Deze keer  het verhaal van Margot Hartogsveld uit Sittard.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Jezus is boos.
Zin in Weekend, zaterdag 3 en zondag 4 maart om 18.00 uur op NPO  Radio 5