Zin in weekend: zaterdag 3 en zondag 4 september

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 3 september:
Simone Kennedy-Doornbos, initiatiefneemster van het idee dat vluchtelingen op huizen passen van mensen die op vakantie. Zij heeft ook haar eigen huis ter beschikking gesteld.

Zin in Weekend stond deze zomer in het teken van zeven sacramenten van de rooms-katholieke kerk. In deze serie maakten we kennis met Maarten Westerveen: hij noemt zich ‘een katholiek van niks’ en onderging deze sacramenten. Hoe kijkt hij hierop terug?

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Monic Slingerland, journalist bij Trouw en Stephan de Jong, auteur en predikant in Bussum

Verder in Zin in weekend:
Een tweeluik over heiligverklaring van moeder Theresa, zondag 4 september. Met o.a. een reportage met zuster Cunera , die haar als verpleegster verzorgd heeft.

Hoe om te gaan met vreemdelingen en vluchtelingen? Deze actuele vraag speelde ook in bijbelse tijden. Er kwamen vreemdelingen naar Israël, maar de Israëlieten woonden ook tijdelijk of permanent elders, zoals in Egypte en in Babylon.
Komende vijf weken in Zin in weekend lezen de acteurs Peter Tuinman en Carine Crutzen verhalen over vreemdelingen in de bijbel.
Vandaag de eerste aflevering: Abraham en zijn vrouw Sara zijn vanuit Ur naar Kanaän getrokken. Als zijn vrouw overlijdt wil hij een stuk land kopen om haar daar te begraven.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt op 4 september:
Marjan Lolkema-van Vuuren, coördinator van vrijwilligers die postzegels, ansichtkaarten en geboortekaartjes inzamelen. Dat geldt ook voor munten, oude mobieltjes en cartridges. Het brengt namelijk geld op, dat ten goede komt aan de interkerkelijke ontwikkelingsorganisatie Kerk in Actie en de Gereformeerde Zendingsbond.

Tineke Beishuizen, columniste en schrijfster, heeft haar eerste kinderboek ‘De Overtocht’ geschreven. Het gaat over drie dieren, die moeten vluchten en op zoek naar een veilig land.

Verder in Zin in weekend:
Deel twee van een tweeluik over  de heiligverklaring van moeder Theresa.  
De vreemdeling in de bijbel.
Vandaag de tweede aflevering: Het verhaal van Noömi en Ruth.
Noömi trekt vanwege hongersnood weg vanuit Bethlehem naar Moab. Na de hongersnood gaat haar schoondochter uit haar land Moab met haar schoonmoeder terug naar Bethlehem….Beiden hebben ervaren wat het is vreemdeling te zijn.
Zin in Weekend, zaterdag 3 en zondag 4 september, NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur.