ZIn in weekend: zaterdag 30 april en zondag 1 mei

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 30 april in Zin in weekend
Roderick Vönhogen, mediapriester, heeft  een bijzondere actie gestart: Stuur een virtueel bloemetje naar paus Franciscus. Daarbij kunnen mensen ook aangeven wat de paus persoonlijk voor hen betekent.

Nanno Kleefstra, één van de auteurs van het boek 99+ Een geheim… of geluk? Twee artsen in gesprek met tien eeuwelingen’.

De beschouwers van het nieuws: Tom Mikkers, algemeen secretaris van de Remonstranten en Monic Slingerland, journalist bij het dagblad Trouw.

Verder in Zin in Weekend:
Een tweeluik over draken. Bestaan ze echt? Op dit moment is hierover een tentoonstelling te zien in het Limburgs Museum Venlo.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis is dit jaar tachtig jaar geworden.
Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.
In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zaterdag: Psalm 95 en het kind dat niet kan bidden, maar wel tekenen over Gods goede schepping….

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 1 mei:
Elke Uitentuis, één van de vijf genomineerde voor de Ab Harrewijnprijs 2016. Jaarlijks wordt op 13 mei de Ab Harrewijnprijs uitgereikt aan mensen, die zich met bijzondere projecten inzetten voor hun medemens en met name mensen aan de onderkant van de samenleving. De prijs is vernoemd naar Ab Harrewijn, theoloog en tweede kamerlid van Groen Links, die in 2003 plotseling overleed.

Elke Uitentuis is de drijvende kracht van de Stichting Here to Support, een stichting die richt op vluchtelingen die tussen wal en schip terecht zijn gekomen.

Simon Hammelburg over zijn boek Van binnen is alles stuk, herinneringen van vernielde generaties. Een boek over de tweede generatie slachtoffers van de Holocaust.  
Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van het tweeluik over draken naar aanleiding van een tentoonstelling in het Limburgs Museum in Venlo.

Kijk de kerk: verslaggever Koen Bugter bezoekt een zondagse viering en geeft een cijfer.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis is 1 maart van dit jaar tachtig jaar geworden. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.
In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Psalm 98, over de natuur die juicht en jubelt over God….

Zin in Weekend, zaterdag 30 april en zondag 1 mei, van 18.00-19.00 uur op NPO Radio 5.