Zin in Weekend: zaterdag 30 en zondag 31 maart

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 30 maart
Derk Stegeman, coördinator van het kerkasiel in de Bethelkapel in Den Haag, over het nieuws van de verblijfsvergunning van Armeense familie Tamrazyan en een terugblik op drie maanden kerkasiel.

Jan Stuyt, jezuïet, over de animatiefilm over pater Frans van der Lugt en de herdenking zaterdag 6 april in de Doopsgezinde Kerk in Amsterdam. Dit jaar is het vijf jaar geleden dat pater Frans op 7 april in de Syrische stad Homs werd vermoord.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en Jan Offringa, predikant en hoofdredacteur van het website Liberaal Christendom over kinderen in armoede en halfvasten zondag 31 maart.

Tweeluik reportage over de Kledingbus in Zuid-West Friesland. Deze bus wordt ook wel de Hoop op Wielen genoemd en rijdt iedere dag rond. Mooie kleding kan zo meegenomen worden voor degene die het niet zo breed hebben en achterin de bus is er plaats voor een kop koffie en een praatje. Een initiatief van de Rooms-Katholieke kerk.

Miniatuur over Dominicaans leven door Arjan Broers, journalist en schrijver.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt 31 maart:
Dirk Loendersloot over de situatie in Oost-Afrika o.a. Mozambique. Hij heeft als ingenieur vele jaren in Mozambique gewerkt ener familie wonen. De interkerkelijke hulporganisatie Kerk In Actie is een geldinzamelingsactie gestart voor de slachtoffers van de cycloon Idai.

Mariska van Beusichem, stadpastor van Zwolle, over de nieuwe Zwolse Bijbel, die vanaf 2 april geschreven gaat worden in de Grote Kerk en waar iedereen aan mee kan doen.

Verder in Zin in Weekend:
Deel 2 van tweeluik reportage over de Kledingbus in Zuid-West Friesland. Deze bus wordt ook wel de Hoop op Wielen genoemd en rijdt iedere dag rond. Mooie kleding kan zo meegenomen worden voor degene die het niet zo breed hebben en achterin de bus is er plaats voor een kop koffie en een praatje. Een initiatief van de Rooms-Katholieke kerk.

Reportage over de Vastenactie-Pelgrimstocht in en rond Weesp met Wil Ebbelaar en Nel Pronk.

Miniatuur van Huub Oosterhuis & Elte Rauch. In mei verschijnt het dagboek Een weg van dagen met teksten van Huub Oosterhuis samengesteld door Elte Rauch. Zin in Weekend geeft elke week alvast een voorproefje. Deze keer: Geloven, waarom zou je?
Zin in Weekend, zaterdag 30 en zondag 31 maart om 18.00 uur op NPO Radio 5.