Zin in Weekend: zaterdag 30 september en zondag 1 oktober

Presentator Tom Dirks ontvangt zaterdag 30 september:
Hannie van Schooten, organisator van het Wie-kent Kunst, dit weekend in Moergestel. De bedoeling is dat de dorpsgenoten elkaar beter leren kennen.

Kapelaan Guus van der Wegen, over de dierenzegen zondag in de Heilig Hartkerk in Sittard. Dit gebeurt  in aanloop naar 4 oktober Werelddierendag.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Communicatieadviseur Eric van den Berg en Alain Verheij, twitter theoloog. Ze praten o.a. over de vraag: Moet de Reformatie excuus aanbieden aan de r.k. kerk?

Reportage over de tentoonstelling Ghandi, King en Mandela in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Voor veel mensen zijn deze wereldverbeteraars voorbeeld figuren. Op vrijdagmiddag zijn er op de tentoonstelling studenten van de universiteit van humanistiek die de bezoekers vragen over hun voorbeeldfiguren.

Miniatuur over Dominicaans leven door Eric Borgman.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 1 oktober:
Sylvia van Kospoth, verloskundige in Harlingen, over de Babybank Friesland. Aanstaande ouders, die babyuitzet en babyspulletjes niet kunnen betalen, worden daar geholpen.

Cynthia Mc Cleod, Surinaamse schrijfster, over haar kinderboek No kwik in ons bos, dat zij schreef bij de tentoonstelling Gandhi, King, Mandela in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Verder in Zin in Weekend:
Reportage over de tentoonstelling Om Mattia en de anderen van het kunstenaarsechtpaar Katja Bosch en Janpeter Muilwijk in de Domkerk in Utrecht. Er is werk te zien dat zij maakten nadat zij hun dochter Mattia aan zelfdoding verloren. Eén van de kunstwerken is een blauw-gouden vierluik, waar nabestaanden de hun eigen naam én de naam van de mensen die zij verloren hebben aan zelfdoding kunnen indoen.

In de rubriek EEN maakt het verschil  Bob Richters, projectleider van 3 plekken Hotspot Hutspot. In een moestuin en in een restaurant werken mensen die een valse start hebben gemaakt in het leven. Drugs en alcohol verslaafden, mensen met een depressie die vastlopen. Zijn missie is om mensen een kans te geven om hun leven weer op orde te krijgen.

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Over David en Bathseba
Zin in Weekend, zaterdag 30 september en zondag 1 oktober om 18.00 uur op NPO Radio 5.