Zin in Weekend: zaterdag 31 augustus en zondag 1 september

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 31 augustus:
Fem van der Rijst van het Plantenhuis Utrecht. Daarin krijgen verwaarloosde planten een tweede kans en kunnen weer naar een nieuw (t)huis.

Josje Duijndam, initiatiefneemster van bijzonder stiltegebied- een klooster zonder muren- in de Bieslandse polder, die ligt in de driehoek Delft, Nooddorp en Den Haag.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord. Dit weekend opent een natuurbegraafplaats op hun terrein: De Koningsakker. Een bron van inkomsten voor de zusters en een garantie voor de rust om het klooster heen.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: journalist Monic Slingerland en Jan Offringa, predikant en eindredacteur van de website LiberaalChristendom.nl over de uitspraak van het Openbaar Ministerie dat euthanasie op een dementerende vrouw moord is en over hoe je vakantie houdt.

Miniatuur over Dominicaans leven door Roy Clemons, leken-dominicaan en geestelijk verzorger.

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zondag 1 september:

Ruud Dirriwachter, voorzitter van het Broederschap van Onze Lieve Vrouw, over de opknapbeurt van het Mariabeeld op de hoek van de Korenburgstraat en Kruisstraat in Den Bosch. Was Maria eerst nog steenkleurig nu is ze ‘bling-bling’ goudkeurig en niet iedereen is daar blij mee…

Fusie Bijl de Vroe, directeur van de Vereniging Rembrandt en jurylid van de radio columnwedstrijd over een bijbels schilderij van Rembrandt: Een afbeelding van Jezus of van de profetes Hanna.

Verder in Zin in Weekend:
Het tweede deel  van tweeluik reportage de zusters trappistinnen van abdij Koningsoord. Dit weekend opent een natuurbegraafplaats op hun terrein: De Koningsakker. Een bron van inkomsten voor de zusters en een garantie voor de rust om het klooster heen.

In de buurt van God: De Kerk van de Gereformeerde Gemeente in Gouda. Op dit moment is in museum Catharijneconvent de succesvolle tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt te zien. Hier kun je kennismaken met de wereld van de strenggelovige bevindelijke gereformeerde gelovigen. Een wereld die doorgaans niet zo zichtbaar en toegankelijk is.
Als onderdeel van de tentoonstelling was het onlangs mogelijk om dit moderne kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Gouda te bezoeken.

Miniatuur van prof.dr. Frits de Lange, hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit. Vanavond en de komende zondagen gaat het over een theoloog die hem zeer inspireert: Dietrich Bonhoeffer…

Zin in Weekend, zaterdag 31 augustsu en zondag 1 september om 18.00 uur op NPO Radio 5.