Zin in Weekend: zaterdag 31 maart en zondag 1 april

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zaterdag 31 maart:
Paul Deckers over de bescherming van de bloemen - uit Nederland - op het Sint Pietersplein.

Lieke Benders van het StilteLab over de bijzondere Paaswake in de kloosterkerk van Wittem.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Publicist Anton de Wit en publiek theoloog Janneke Stegeman over Facebook en over Pasen


Tweeluik reportage over Pasen in de nieuwe kerk in Nes op Ameland. In februari 2013 sloeg daar het noodlot toe. De St Clemenskerk in het dorpje Nes brandde volledig af. Een rijkmonument gebouwd door de beroemde architect Pierre Cuypers. Het heeft 5 jaar geduurd maar nu is de kerk weer in volle Cuypers glorie hersteld.


Miniatuur over Dominicaans leven door dominicaan Michael-Dominique Magielse.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 1 april:
Ineke Strouken, voormalig directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed, over Paasgebruiken in kerk en volkscultuur.

Hans van Zeijlen van de wandelvereniging het Gouden Bolt, over de lammetjeswandeltocht op Tweede Paasdag op Texel.
*Ds. Fokkelien Oosterwijk, zij gaat voor de laatste keer als predikant voor met Pasen in de Westerkerk in Amsterdam, want zij gaat met pensioen.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van de tweeluik reportage over Pasen in de nieuwe kerk in Nes op Ameland. In februari 2013 sloeg daar het noodlot toe. De St Clemenskerk  in het dorpje Nes brandde volledig af. Een rijkmonument gebouwd door de beroemde architect Pierre Cuypers. Het heeft 5 jaar geduurd maar nu is de kerk weer in volle Cuypers glorie hersteld.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Wat zou er gebeurd zijn als Maria Magdalena haar ontmoeting met de Opgestane Heer aan vrouwen had verteld in plaats van aan mannen?

Zin in Weekend, zaterdag 31 maart en zondag 1 april om 18.00 uur op NPO Radio 5.