Zin in Weekend, zaterdag 31 oktober en zondag 1 november

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 31 oktober
Carolien Croon, directeur Bijbels Museum, over de bijzondere tentoonstelling Nieuwe aarde: 12 visioenen in de Westerkerk in Amsterdam.
Joris van Gerven van Sant’Egidio Nederland, over de 10de herdenking van de omgekomen vluchtelingen aan de Europese grenzen zondag 1 november in de Mozes en Aáronkerk (15.00-16.00 uur) in Amsterdam. De herdenking heeft als titel Sterven aan de hoop.  

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de Eemlandhoeve in Bunschoten. Boer en filosoof Jan Huijgen wil op deze plek boer en burger wil samenbrengen door ontmoeting en participeren.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Journalist Monic Slingerland en theoloog Alain Verheij over de terreuraanslag in Nice en religieus geweld en over Allerzielen: Is er leven na de dood.

Miniatuur over Dominicaans leven door Karin Bornhijm, lekendominicaan.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 1 november
Anita Witzier, presentator van het KRO-NCRV televisieprogramma Voor wie steek jij een kaarsje? op maandag 2 november Allerzielen, 20.25 uur NPO 2.

Erik Ader, oud-diplomaat en -ambassadeur, over zijn boek Oorlogen en oceanen. Het is een heftige en boeiende familiegeschiedenis van het predikantengezin Ader.

Anite Haverkamp, educator bij Museum Catharijneconvent, over religieuze feesten in november: zoals Dankdag voor gewas en arbeid en Sint Maarten.

Verder in Zin in Weekend:
Deel 2 van het tweeluik over de Eemlandhoeve in Bunschoten. Boer en filosoof Jan Huijgen wil op deze plek boer en burger wil samenbrengen door ontmoeting en participeren.

Bijbelse miniatuur van ds. Netty de Jong-Dorland, emeritus predikant van de Domkerk, over Allerheiligen. Heiligen zijn mensen waar het licht doorheen schijnt.

Zin in Weekend, zaterdag 31 oktober en zondag 1 november op NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur.