Zin in weekend: zaterdag 4 en zondag 5 februari

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 4 februari:

Joke Vos, voorzitter van de werkgroep Gastvrij Hardewijk, over samen eten met mensen uit het AZC bij gastgezinnen in Hardewijk.


Ds. Eddy Reefhuis, bestuurslid van de Ab Harrewijnprijs. Deze prijs is genoemd naar theoloog en Groen Links politicus Ab Harrewijn, die in 2002 plotseling overleed. Jaarlijks wordt de prijs toegekend aan mensen, die zich met bijzondere projecten inzetten voor hun medemens en met name mensen aan de onderkant van de samenleving.

Verder in Zin in Weekend:

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Journalist Monic Slingerland en predikant schrijver Stephan de Jong.

 

Een tweeluik over de muzikale voorstelling Kom naar voren, 500 jaar protestantisme. Verhalenverteller Kees Posthumus laat tien hoofdrolspelers uit de Reformatie hun verhaal vertellen zoals Calvijn, de vrouw van Luther en Menno Simonsz.


Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Grenzen aan de vrijheid van de mens.

 

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 5 februari:

Esmeralda de Vries, initiatiefnemer van Grootste Gehaakte Deken. De bedoeling is deze te presenteren in 2018 in de culturele hoofdstad Leeuwarden. Overal ontstaan er clubjes van mensen die haken. Zo zijn er voetbalhaakclubs en boekenhaakclubs en nu is er ook al een aantal kerkhaakclubjes.
 

Brenda Mathijssen, over haar boek DOOD, wegwijs in de Nederlandse uitvaartcultuur.


Verder in Zin in Weekend:
Deel twee over de muzikale voorstelling Kom naar voren, 500 jaar protestantisme. Verhalenverteller Kees Posthumus laat tien hoofdrolspelers uit de Reformatie hun verhaal vertellen zoals Calvijn, de vrouw van Luther en Menno Simonsz.

In de buurt van God. Rien van Hogen over de Rochuskapel in Boxmeer. Deze stond op de nominatie om afgebroken te worden en met man en macht heeft Rien geld bij elkaar gesprokkeld om de kapel met het grote beeld van Rochus met hond te redden.

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden. God roept: Adam waar ben je.
Zin in Weekend, zaterdag 4 en zondag 5 febuari, om 18.00 uur op NPO Radio 5.