Zin in Weekend: zaterdag 4 en zondag 5 januari

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 4 januari:
Robert van Straaten, voorzitter van de Stichting Driekoningen Den Bosch, over het bijzondere feest van Driekoningen maandag 6 januari a.s., met échte kamelen.

Niek Versteegde, tropen- en huisarts en winnaar van de Albert Schweitzerprijs 2014. Elk jaar reikt het fonds een prijs uit aan een project ter verbetering van de gezondheidszorg in Afrika.
Voor de Albert Schweitzerprijs in 2020 kunnen mensen tussen de 18-35 jaar  tot 14 februari  2020 een initiatief indienen.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de Kruiskerk in Wezep waar een groot kookeiland geïnstalleerd is in de kerk. Op deze pioniersplek wordt samen gekookt en gegeten en tijdens het eten vertelt kookdominee Han Wilmink over de betekenis van eten in de Bijbel. Een Maal met een Verhaal.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton de Wit, hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad en Jan Offringa, predikant en eindredacteur van de website Liberaal Christendom over een Hoopvol 2020? en hoe zij zelf de hoop gaande houden.

Miniatuur over Dominicaans leven door dominicanes Holkje van der Veer.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 5 januari:
Klaas Boer, initiatiefnemer van de bijeenkomst met de tweede theologen des Vaderlands, Samuel Lee en Mark de Jager (jonge theoloog des Vaderlands) in Loppersum, het aardbevingsgebied. Wat kunnen theologen hier betekenen.

Nelly Geerlings, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Vrienden van de Kerstgroep. Deze vereniging wil het gebruik van de kerstgroep levend houden.

Verder in Zin in Weekend:
Deel 2 van de tweeluik reportage over de Kruiskerk in Wezep waar een groot kookeiland geïnstalleerd is in de kerk. Op deze pioniersplek wordt samen gekookt en gegeten en tijdens het eten vertelt kookdominee Han Wilmink over de betekenis van eten in de Bijbel. Een Maal met een Verhaal.

In de buurt van God: De Oude Kerk in Delft met de markante scheven toren en de bijzondere grafmonumenten, zoals van Piet Hein en Antonie van Leeuwenhoek.

Bijbelse miniatuur over Driekoningen van ds. Netty de Jong-Dorland, voormalig predikant van de Domkerk in Utrecht.

Zin in Weekend, zaterdag 4 en zondag 5 januari om 18.00 uur op NPO Radio 5.