Zin in weekend: zaterdag 4 en zondag 5 maart

Presentator Tom Dirks ontvangt zaterdag 4 maart:
Alex van de Bijl, lid van het koor van de Vredeskerk in Amsterdam. Naast zingen zet het koor zich ook actief in voor het inrichten van het huis van drie Syrische vluchtelingen. Eén ervan is lid van dit koor.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Yvonne Zonderop, journalist en Stephan de Jong, predikant en schrijver.

Tweeluik reportage over de Moderne Devotie, een spirituele vernieuwingsbeweging in de late Middeleeuwen in Nederland, die van grote invloed is geweest tot op de dag van vandaag. Met name in Zwolle zijn nog veel sporen van deze beweging te vinden. Theoloog en schrijver Mink de Vries is de gids.

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Het verhaal van de toren van Babel en de Babylonische spraakverwarring.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 5 maart:
Jacques Beemsterboer van de Stichting Pelgrimage Slachtoffers Geweldsmisdrijven, over de reis naar Lourdes voor mensen die een dierbare hebben verloren.

Silvi Hurkmans, werkzaam bij de Vastenactie, over haar bezoek aan El Salvador, het campagneland van Vastenactie 2017.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee over de Moderne Devotie, een spirituele vernieuwingsbeweging in de late Middeleeuwen in Nederland, die van grote invloed is geweest tot op de dag van vandaag. Thomas à Kempis was ook aanhanger van deze beweging en schreef het wereldberoemde boek De navolging van Christus. Zijn reliekschrijn is te vinden in de basiliek van Zwolle. Theoloog en schrijver Mink de Vries vertelt erover.

Kijk mijn werk: Astrid Philips vertelt waarom zij naar de kerk gaat  in Amsterdam

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden over aartsvader Abraham.
Zin in Weekend, zaterdag 4 en zondag 5 maart om 18.00 uur op NPO Radio 5.