Zin in Weekend, zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 5 oktober:
Ds. Bert Kuipers, voorzitter van Raad van Kerken, over het diner in de Laurenskerk in Rotterdam, op zaterdagavond. 600 mensen die op of onder het bestaansminimum leven zijn uitgenodigd. De kerk is genoemd naar de heilige Laurentius, die zich inzette voor de armen.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Ds. Jan Offringa, hoofdredacteur van de website Liberaal Christendom, en Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, over het protest van de boeren en het onderzoek van KRO-NCRV en de seniorenorganisatie KBO-PCOB over ouderen en hun sociale contacten. Dit is uitgevoerd in het kader van de week tegen eenzaamheid. Uit het onderzoek komt o.a. naar voren dat vooral stedelingen en alleenstaanden behoefte aan meer contact hebben.

Verder in Zin in Weekend:
Reportage over de straatpastor Esther Jeunink in Hoorn.

De elfde aflevering van de serie over 100 jaar radio en de rijke geschiedenis van KRO en NCRV-radio. Deze keer het KRO-radioprogramma Glas in Lood over pater Piet Burgers, die gebedssessies hield om mensen te genezen.

Miniatuur over Dominicaans leven door Karin Bornhijm, lekendominicaan.

Zondag 6 oktober rechtstreeks vanuit Museum Het Rembrandthuis: Bekendmaking van de winnaar van de Rembrandt radiocolumn wedstrijd
Zin in Weekend heeft samen met Museum Het Rembrandthuis en de Vereniging Rembrandt  in dit Rembrandt jaar (afgelopen vrijdag 350ste sterfdag) een radiocolumn-wedstrijd georganiseerd. De opdracht was: Schrijf een persoonlijke radiocolumn bij één van de twee Bijbelse portretten van Rembrandt: Jezus óf de profetes Hanna. Er zijn drie genomineerden en die lezen in de uitzending hun column voor, Vervolgens wordt de winnaar bekend gemaakt. Verder is te gast Epco Runia, hoofd collectie van Museum Het Rembrandthuis en jurylid.

Zin in Weekend, zaterdag 5 en zondag 6 oktober, NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur.