Zin in Weekend, zaterdag 7 en zondag 8 november

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 7 november
Huub Stapel, ambassadeur van de stichting ‘Samen voor Maastricht’ over de actie: Geef een jas, verwarm een hart.

Manon Luijten van Visit Zuid Limburg over een alternatief voor de camino naar Santiago de Compostella: de één-daagse camini in Zuid- Limburg.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de koffiefiets van stadspastor Hanna Wapenaar in Amsterdam. Zij gaat met deze bakfiets met koffie en broodjes naar plekken toe waar daklozen zijn.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Theoloog Janneke Stegeman en Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad over de schuldbelijdenis van de Protestantse Kerk Nederland voor anti-judaisme en tekort schieten van de christelijke traditie door de eeuwen heen en het nalatig zijn in WO2. Verder over vrijheid van meningsuiting n.a.v. onderduiken van leraar.

Miniatuur over Dominicaans leven door Roy Clermons, lekendominicaan en geestelijk verzorger.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 8 november
Moniek Janssen van Sint Maarten Utrecht over de viering van St. Maarten 11 november a.s. in coronatijd. Wat kan niet en wat is er wel mogelijk. Sint Maarten is de beschermheilige van Utrecht.

Stef Bos, sing- en songwriter, over zijn nieuwe programma Serenade van Stef, waarin hij een lied schrijft voor mensen aan de rand van de samenleving. Hun levensverhaal is het uitgangpunt van het lied.

Verder in Zin in Weekend:
Deel 2 van het tweeluik over de koffiefiets van stadspastor Hanna Wapenaar in Amsterdam. Zij gaat met de bakfiets met koffie en een broodje naar plekken toe waar daklozen zijn.

In de buurt van God: de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Halfweg, die de parochie besloot om letterlijk te halveren en daardoor weer een nieuwe start kon maken

Bijbelse miniatuur van ds. Netty de Jong-Dorland, emeritus predikant van de Domkerk, over het gebruiken van talenten.

Zin in Weekend, zaterdag 7 en zondag 8 november op NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur.