Zin in Weekend: zaterdag 8 en zondag 9 oktober

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 8 oktober:
Cabaretier Herman Finkers, over de Missa in Mysterium, de gregoriaanse meezinghoogmis zondag in de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal.

Mirjam Sterk, oud-politica en directeur van MEE. Zij houdt zondag 9 oktober in het Bijbels Museum in Amsterdam de eerste Bart Robbers lezing over hoe de stad er over 50 jaar uitziet en welke rol religie dan zal spelen.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Monic Slingerland, journalist bij Trouw en Jurjen Zeilstra, historicus en predikant.

Een tweeluik over de Stichting Kinderen bidden voor kinderen. Oktober is uitgeroepen tot maand van bidden voor vrede en 18 oktober gaan er wereldwijd 1 miljoen kinderen bidden.

Nieuwe serie: Vrouwen in de bijbel. Ze hebben verschillende rollen: Er zijn heldinnen, weduwen, wijze vrouwen en vrouwen zonder naam.

Actrice Ariane Schlüter leest het verhaal van de eerste vrouw in de bijbel: Eva.
Zij eet van de boom van goed en kwaad en daardoor komen zonde en dood in de wereld. Maar je kunt ook anders naar het verhaal kijken: Eva is ondernemend, op zoek naar wijsheid en kennis van goed en kwaad.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt op 9 oktober
Micha Leeflang, conservator van museum Catharijneconvent, over de tentoonstelling Tanach, Bijbel en Koran.

Schrijver en zanger Rikkert Zuiderveld houdt van taal en speelt er graag mee. Een geliefde dichtvorm van hem is het sonnet, op zijn website staan allerlei sonnetten die gaan over actuele onderwerpen. Maar hij heeft ook sonnetten geschreven over allerlei bijbelse figuren en die zijn gebundeld in de dichtbundel Adam zaait radijzen. Binnenkort start zijn theatertour Rikkert verdwaalt

Verder in Zin in Weekend:
Deel 2 van het tweeluik over Stichting Kinderen bidden voor kinderen. Oktober is uitgeroepen tot maand van bidden voor vrede en 18 oktober gaan er wereldwijd 1 miljoen kinderen bidden.

In de buurt van God:  Wie woont er in de buurt van de Lutherse kerk in Amersfoort? De lutherse kerk maakt deel van de protestantse kerk in Nederland, maar de kerken zien er net even anders uit: Ze hebben een zwaan op de kerktoren en vaak ook binnen in de kerk is het symbool terug te vinden.

Vrouwen in de bijbel: actrice Anna Drijver leest het verhaal van een naamloze vrouw: De vrouw Lot. Lot is een neef van Abraham en woont met vrouw en kinderen in de steden Sodom en Gomorra. God wil de stad vernietigen vanwege hun grote zonden, maar zal Lot en zijn familie sparen en twee engelen brengen hen deze boodschap. Bij hun vlucht mogen ze niet omkijken, de vrouw van Lot doet het wel…

Zin in Weekend, zaterdag 8 en zondag 9 oktober, om 18.00 uur op NPO Radio 5.