Zin in weekend: zaterdag 9 en zondag 10 april

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 9 april:
Gied ten Berge, socioloog en theoloog en auteur van het boek 'Kom en zie'. Toen hij 10 jaar was, begon ten Berge al  met pelgrimeren. En dat is hij sindsdien blijven doen. Zijn boek 'Kom en zie' is het verslag van  een pelgrimsreis naar het Heilige land waar ook een aantal predikanten aan mee deden. Wat verwachtten ze van de reis en wat nemen ze ermee terug?

De beschouwers van het nieuws: Eric van den Berg, communicatieadviseur en initiatiefnemer van katholiek.nl 
en Jurjen Zeilstra, theoloog en historicus.

Verder in Zin in Weekend:
Een tweeluik over de muzikale theatervoorstelling Songs in the key of life van Stevie Wonder. Dit album verscheen in 1976 en werd één van de bekendste albums van Stevie Wonder en één van de beste albums uit de geschiedenis van de popmuziek. In de voorstelling wordt het album integraal uitgevoerd.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis  is 1 maart  van dit jaar  tachtig jaar geworden.
Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.
In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht.  De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal.
Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zaterdag: Psalm 73  over de vraag waarom het slechte mensen op aarde schijnbaar goedgaat….

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 10 april:
Esther Veerman, één van de vijf genomineerden van de Ab Harrewijnprijs 2016. Esther Veerman is de drijvende kracht achter de Stichting
Kunst uit Geweld. Het doel van de Stichting ‘Kunst uit Geweld’ is om kunstuitingen van overlevenden van huiselijk geweld en seksueel geweld onder de aandacht te brengen van de samenleving om daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van dit geweld.

Andre Droogers, emeritus hoogleraar culturele antropologie aan de VU, over zijn boek Boodschap aan elkaar, gids voor een zingevingsgesprek tussen de generaties. Het lijkt wel het laatste taboe tussen ouders en kinderen: praten over geloof, kerk en de zin van het leven. Met dit boek wil Droogers dit gesprek op gang brengen.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee over de muzikale theatervoorstelling  Songs in the key of life van Stevie Wonder . Cabaretier Vincent Bijlo kocht van zijn zakgeld op 11 jarige leeftijd het album en sindsdien is het niet meer uit zijn bestaan gegaan. Hij heeft altijd een usb stick met de muziek van het album bij zich.

Buren in de buurt van God: Verslaggever Mieke Lamers gaat naar de koortsboom in Overasselt.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis  is 1 maart  van dit jaar  tachtig jaar geworden. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.

In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zondag psalm 74, een psalm over waar God te vinden is temidden van de puinhopen van een verwoeste stad.

Zin in Weekend, zaterdag 9 april en zondag 10 april, om 18.00 uur op NPO Radio 5.