Zin in Weekend: zaterdag 9 en zondag 10 december

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 9 december:
Bisschop Wiertz van Roermond. Onlangs nam hij afscheid, hoe kijkt hij terug op de periode dat hij bisschop was.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en theoloog Janneke Stegeman.

Deel één van een tweeluik over de rooms-katholieke Antoniuskerk in de Utrechtse wijk Lombok. Deze is verkocht en krijgt een nieuwe functie: Stadsklooster.

Miniatuur over Dominicaans leven door leken-dominicanes Karin Bornheim.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 10 december:
Dirk Jan Steenbergen, jeugdwerker bij de Doopsgezinde kerk in Joure. Hij bedacht het idee om voor de kerk een Adventskalender te bouwen, de grootste van Nederland.

Friederike de Raat, journaliste, over haar boek Muggenzifters en Zondebokken, spreekwoorden en uitdrukkingen uit de bijbel.

Verder in Zin in Weekend
Deel twee van een tweeluik over de rooms-katholieke Antoniuskerk in de Utrechtse wijk Lombok. Deze is verkocht en krijgt een nieuwe functie: Stadsklooster.

Wie maakt het verschil: In negen gemeenten in ons land is de Stichting Steunouder Nederland actief, een idee Maria Wassink.   

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: de ontmoeting tussen de twee zwangere vrouwen Elisabeth en Maria én –wonderbaarlijk- de baby’s Jezus en Johannes.
Zin in Weekend, zaterdag 9 en zondag 10 december om 18.99 uur op NPO Radio 5.