Zin in Weekend: zaterdag 9 en zondag 10 juni

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zaterdag 9 juni:
Ellen Blom, documentairemaker en initiatiefnemer van het Utrechts Requiem Waarheen leidt de weg, waarin zes Utrechters hun levensverhaal vertellen op hedendaagse klassieke muziek. Het Utrechts Requiem maakt nu een tour langs buurthuizen in Utrecht en omgeving.

Ds. Herman de Vries, initiator van de prijsvraag een mantel te maken voor het Mariabeeld in de Rooms-katholieke kerk in Dokkum. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Bonifatiusdagen dit weekend.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton de Wit, hoofredacteur van Katholiek Nieuwsblad en Janneke Nijboer, predikant en columnist.

Reportage tweeluik over Ds. Hendrik Peter Scholte, een bekende Nederlander in de 19e eeuw. En dat is ook niet verwonderlijk, want in 1847 vertrok hij met ruim 800 medegelovigen naar Amerika en stichtte daar de plaats Pella. Zijn woonhuis staat er nog en is nu museum.
Ds. Scholte behoorde tot de protestantse protestbeweging van de Afscheiding, die in 1834 uit de Hervormde Kerk ging, omdat zij die te vrijzinnig vond en omdat ze meer vrijheid wilde. Schrijver Michiel van Diggelen schreef de boeiende historische roman De Exodus van Hendrik Peter Scholte, over de periode dat hij predikant was in Utrecht.
Vandaag een bezoek aan zijn woonhuis aan de Nieuwe Gracht 32 in Utrecht.

Miniatuur over Dominicaans leven door Holkje van der Veer

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 10 juni:
Willem Dieleman, schrijver van het boek Pancakes Adventures. Hierin vertelt hij over zijn reis rond de wereld en pannenkoeken bakte om vrolijkheid te verspreiden!

Joris Vercammen, oud-katholieke aartsbisschop van Utrecht over de Conferentie van Europese Kerken die afgelopen week gehouden is in Novi Sad, Servië. De drie G’s stonden er centraal: gastvrijheid, gerechtigheid en getuigenis.

Robert de Heer, initiatiefnemer van Stichting Anders NL en één van de drie genomineerden voor de KANS INSPIRATIEPRIJS, die 30 juni a.s. tijdens de KRO-NCRV Inspiratiedag wordt uitgereikt.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van de tweeluik reportage over Ds. Hendrik Peter Scholte, een bekende Nederlander in de 19e eeuw. En dat is ook niet verwonderlijk, want in 1847 vertrok hij met ruim 800 medegelovigen naar Amerika en stichtte daar de plaats Pella. Zijn woonhuis staat er nog en is nu museum. Ds. Scholte behoorde tot de protestantse protestbeweging van de Afscheiding, die in 1834 uit de Hervormde Kerk ging, omdat zij die te vrijzinnig vond en omdat ze meer vrijheid wilde. Schrijver Michiel van Diggelen schreef de boeiende historische roman De Exodus van Hendrik Peter Scholte, over de periode dat hij predikant was in Utrecht.
Vandaag een bezoek aan de oude begraafplaats Soestbergen en het Domplein in Utrecht.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Wat doet Jezus als hij overwerkt dreigt te worden.
Zin in Weekend, zaterdag 9 en zondag 10 juni om 18.00 uur op NPO Radio 5.